Το αθλητικό νομοσχέδιο, που συζητείται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και στο τέλος της προσεχούς εβδομάδας αναμένεται να εισαχθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια, διεμβολίζει και εξ αριστερών! Δεν συγκεντρώνει μόνο την εντυπωσιακή αποδοχή Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών, οι οποίοι βγαίνουν δημόσια και το στηρίζουν κόντρα στους Ομοσπονδιάρχες, που κραυγάζουν επειδή χάνουν τα οφίτσια, αλλά γνωρίζει την αποδοχή από ανθρώπους του αθλητισμού, που πολιτικά βρίσκονται μίλια μακριά από τη Νέα Δημοκρατία!

Ο Ανδρέας Κατσαρός, ο αργυρός Παραολυμπιονίκης στο Πεκίνο το 2008 στην κολύμβηση και δικηγόρος Θεσσαλονίκης, ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές στην Α’ Θεσσαλονίκης. Αλλά δεν δίστασε να γράψει στα σόσιαλ για το Νομοχέδιο ότι «σε ότι αφορά στην ανάπτυξη του αθλητισμού, κινείται στη σωστή κατεύθυνση»!

Ο γνωστός (αριστερός) δημοσιογράφος Γιάννης Κανελλάκης αρθρογράφησε σημειώνοντας τα εξής :«Τολμηρό, σύγχρονο και με πολλές και απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, είναι το σχετικό Νομοσχέδιο του υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Αυγενάκη, όπως ειπώθηκε από τον αθλητικό και όχι μόνο χώρο!

Προβλήματα, που έπρεπε να είχαν λυθεί, χρόνια πριν, είχαν βαλτώσει και καμιά από τις κυβερνήσεις δεν τόλμαγε να τα αγγίξει! Όπως, σε Αθλητικές Ομοσπονδίες, όπου διάφοροι είχαν καταντήσει ισόβιοι πρόεδροι! Δηλαδή, κάποιοι είχαν στήσει συμμορίες και λειτουργούσαν σαν να ήταν δικτακτορίσκοι στις Ομοσπονδίες Αθλητισμού, όπως ειπώθηκε και στη Βουλή!

Μάλιστα, αρκετοί βουλευτές, από την αντιπολίτευση, σχολίασαν πολύ θετικά το Νομοσχέδιο Αυγενάκη. Συγκριμένα, είπαν μεταξύ άλλων, ότι "η Ν.Δ. αν συνεχίσει να αντιμετωπίζει

φλέγοντα προβλήματα, που ταλαιπωρούν χρόνια τον ελληνικό λαο, με τέτοια αποφασιστικότητα, σίγουρα θα αλλάξει η εικόνα σε πολλούς τομείς! Ο Αυγενάκης, είπαν, έδωσε το παράδειγμα!"

Ας ελπίσουμε, ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, δεν θα κάνει πίσω στις δίκαιες αυτές αποφάσεις του, για την εξυγίανση του πολυταλαιπωρημένου χώρου του Αθλητισμού, όπου το νταβατζιλίκι παρακοιμωμένων σε πολιτικούς χώρους, είχε χτυπήσει κόκκινο»!

Στο μεταξύ, ολοένα και περισσότερες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού ξεθαρρεύουν και τοποθετούνται δημόσια υπέρ του νομοσχεδίου και των διατάξεων που βάζουν φρένο στους «ισόβιους» παράγοντες (ηλικιακό όριο εκλογής τα 70 έτη, όχι πάνω από τρεις προεδρικές θητείες κ.λπ.).

Έπειτα από τον Πύρρο Δήμα, τον Νίκο Κακλαμανάκη, τη Βούλα Κοζομπόλη, την Αγγελική Καραπατάκη, την Ειρήνη Αϊνδιλή, τον Γιώργο Στεφανόπουλο, τη Μαρία Χριστοφορίδου, ανάλογες τοποθετήσεις έκαναν οι Αντώνης Βλοντάκης, Βασίλης Κουρνέτας, Νίκος Δεληγιάννης, ο οποίος κάλεσε τους συναθλητές του να μην φοβούνται τους παράγοντες και να λένε δυνατά την άποψή τους, παλαίμαχοι μπασκετμπολίστες όπως οι Δημήτρης Κοκολάκης και Δημήτρης Παπαδόπουλος, που καλούν τον Βασιλακόπουλο να αποσυρθεί κ.λπ.

Στήριξη εξέφρασαν, επίσης οι Κώστας Κεντέρης, Μαρία Λουίζα Βρυώνη, οι κωπηλάτες Γιάννης Τσίλης και Δημήτρης Μούγιος, αλλά και η Ενωση Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες.