Στο Ελ. Βενιζέλος αναμένεται φτάσει το απόγευμα ο προέδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ο οποίος θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας ανταποδίδοντας την επίσκεψη του Προκόπη Παυλόπουλου στο Πεκίνο τον περασμένο Μάιο.

Η επίσκεψη του κ. Τζινπίνγκ έρχεται λίγες μέρες μετά την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Εκθεση της Σαγκάης -όπου η Ελλάδα ήταν μία από τις τιμώμενες χώρες- καταδεικνύοντας τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στη στρατηγική σχέση με την Κίνα.

Η επίσκεψη του Κινέζου προέδρου από σήμερα Κυριακή μέχρι την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, αναμένεται να σηματοδοτήσει τη διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας σε μία σειρά από τομείς, η οποία προαναγγέλθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα στη Σαγκάη οι κ. Μητσοτάκης και Σι.

Επίσης αναμένεται να επισφραγιστεί από την υπογραφή 16 συμφωνιών και μνημονίων κατανόησης που αφορούν τα αγροτικά προϊόντα, την οικονομία, την τεχνολογία, τις τηλεπικοινωνίες, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τη Δικαιοσύνη (συμφωνία έκδοσης), ενώ κομβικό ρόλο παίζει πάντα η εμβληματική, όπως την έχει χαρακτηρίσει ο κ. Μητσοτάκης, επένδυση της Cosco στον Πειραιά, τις εγκαταστάσεις της οποίας θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός μαζί με τον Κινέζο πρόεδρο το απόγευμα της Δευτέρας.