Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε για το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλώντας σε μια άτυπη αλλά σημαντική συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, σε ξενοδοχείο στο Καβούρι, προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές για θέματα της επικαιρότητας με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα που θα κυριαρχήσει θα είναι το μεταναστευτικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκοπεύει να κινητοποιήσει του βουλευτές, οι οποίοι με την σειρά τους θα ενημερώσουν τις περιφέρειές τους και τις τοπικές κοινωνίες για την πραγματική διάσταση του μεταναστευτικού.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί το προσφυγικό καθώς ο πρωθυπουργός σκοπεύει να κινητοποιήσει του βουλευτές, οι οποίοι με την σειρά τους θα ενημερώσουν τις περιφέρειές τους και τις τοπικές κοινωνίες για την πραγματική διάσταση του μεταναστευτικού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να επικοινωνήσει το μήνυμα ότι σκοπός του είναι σε πρώτο επίπεδο να δώσει λύση σε ένα θέμα που δεν αφορά μόνο τους μετανάστες-πρόσφυγες, αλλά κυρίως τους συμπολίτες μας στα νησιά.

Η επίσημη πληροφόρηση των τοπικών κοινωνιών που θα είναι και δεσμευτική εκ μέρους του κράτους, θα πείσει τόσο μεμονωμένες ομάδες που εν μέσω αγανάκτησης ή άγνοιας οδηγούνται σε ακρότητες , αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας που εμφανίζεται πιο ανεκτική και υπομονετική.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να τοποθετηθούν ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο Ιωάννης Μπούγας, πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis.