Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, καταδίκασε την επίθεση του Ρουβίκωνα στο πολιτικό της γραφείο τονίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε να συζητούμε με επιχειρήματα, ακόμη κι αν κάποιοι έχουν συνηθίσει να μεταχειρίζονται βία για να επιβάλλουν τις απόψεις τους».

«Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης, εκφοβισμού, παράκαμψης του νόμου και του δημοκρατικού διαλόγου είναι απολύτως καταδικαστέα» σχολίασε χαρακτηριστικά λίγο μετά την επίθεση στο πολιτικό της γραφείο στο Χαλάνδρι.


Ενώ για την επίθεση του Ρουβίκωνα έκανε λόγο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κάνοντας λόγο για θρασύδειλους τραμπούκους.

«Θρασύδειλοι τραμπούκοι βανδάλισαν σήμερα το πολιτικό γραφείο της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως. Η Κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται και συνεχίζει το έργο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των δημόσιων Πανεπιστημίων. Όπως εμείς, έτσι και όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να καταδικάσουν αυτή την φασιστική ενέργεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πως έγινε η επίθεση 

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τη 13.00 το μεσημέρι της Παρασκευής μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο εσωτερικό του κτιρίου όπου βρίσκεται το πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας, πέταξαν μπογιές και έγραψαν με σπρέι συνθήματα στους τοίχους.