Να διακόψουν την συνεδρίαση και να προκαλέσουν… μπάχαλο κατάφεραν τελικά οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης που προσήλθαν στην Προανακριτική Επιτροπή, παρά το γεγονός ότι έχουν εξαιρεθεί με απόφαση της πλειοψηφίας.

 Φυσικά, φρόντισαν πιο πριν να δυναμιτίσουν το κλίμα.

 Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος της προανακριτικής Γιάννης Μπούγας ζήτησε από τους Πολάκη - Τζανακόπουλο να αποχωρήσουν από την αίθουσα προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

 Σπ. Λάππας: Πριν συζητήσουμε οτιδήποτε άλλο πρέπει να συζητήσουμε την αίτηση ανάκλησης της απόφασης εξαίρεσης των κυρίων Τζανακόπουλου και Πολάκη που κατέθεσε ο συνήγορος του κ. Παπαγγελόπουλου

 Γ. Μπούγας: Για να συζητηθεί οποιοδήποτε θέμα θα πρέπει να υπάρχει νόμιμη σύνθεση και με την παρουσία των δύο δεν υπάρχει. κ. Λάππα εκπροσωπείτε τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντήστε μου: θα αποχωρήσουν οι Τζανακόπουλος – Πολάκης;».

 Σπ. Λάππας: Εχουν αυτόνομη προσωπικότητα και παρουσία. Θα αποφασίσουν οι ίδιοι»

 Δ. Τζανακόπουλος: παραβιάζετε το Σύνταγμα. Εγώ είμαι εδώ κατ' εντολή του πρόεδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα».

 Υπό αυτά τα δεδομένα ο πρόεδρος της προανακριτικής ανακοίνωσε την νέα αναβολή της συνεδρίασης «λόγω μη νόμιμης σύνθεσης».

 Να σημειωθεί ότι ο σημερινός προγραμματισμός περιελάμβανε την εξέταση του πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas Κωνσταντίνου Φρουζή, όμως οι εξελίξεις οδήγησαν σε νέα ακύρωση της κατάθεσή του.

 Από την πλευρά της ΝΔ επισημαίνεται ότι «πλέον είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να εξεταστεί ο συγκεκριμένος μάρτυρας».

 Κατά την έξοδο των βουλευτών της ΝΔ από την αίθουσα διημείφθη και ο εξής διάλογος μεταξύ του κ. Δημήτρη Μαρκόπουλου και Ολγας Γεροβασίλη:

 Ολ. Γεροβασίλη: τι έγινε Μαρκόπουλε; Η πλειοψηφία αποχωρεί πρώτη;

 Δ. Μαρκόπουλος: κάποιοι σύντροφοί σου δεν θέλουν να εξεταστεί ο Φρουζής. Εχετε κανει αντιπρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον Πολάκη. Αυτός χαράσσει την γραμμή

 Ολ. Γεροβασίλη: θα τον πάμε και για πρόεδρο της Δημοκρατίας.