Την εκτίμηση ότι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα ξαναπάρει με κάποιο τρόπο το ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης, σε συνέντευξη που  στο ONE 

Ο γνωστός καθηγητής Εγκληματολογίας, μίλησε για τον «Παπανδρεϊσμό» και στον «Καραμανλισμό», τονίζοντας ότι αυτοί οι δύο άξονες του πολιτικού χάρτη της χώρας δύσκολα θα δώσουν τη θέση τους σε κάτι άλλο. «Αυτές οι δύο σκέψεις πολιτικής δύσκολα θα πεθάνουν. Εκτιμώ, πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα ξαναπάρει το ΠΑΣΟΚ με κάποιο τρόπο. Θα κάνει μια κίνηση που πιθανόν δε τη σκεφτόμαστε. Δε θα κάτσει να κάνει αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη».

Μάλιστα, όταν αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να κάνει και την αυτοκριτική του, λέγοντας ότι δεν είναι αθώος ούτε έχει το ηθικό πλεονέκτημα «μια και πέρασε από την κυβέρνηση». Αναφορά έκανε και στον τέως πρωθυπουργό, Αλ.. Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι επιθυμεί να μετασχηματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ «όχι για να του προσδώσει μια ιδεολογική καθαρότητα», αλλά για ξαναβγεί πρωθυπουργός. Ο Γ. Πανούσης πρόσθεσε πως ο Αλ. Τσίπρα είναι προβεβλημένος «και με πολλά χαρίσματα, επικοινωνιακά».