Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην παρουσία των Δημήτρη Τζανακόπουλο και Παύλο Πολάκη στην Προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το κόμμα της Κουμουνδούρου δεν σκοπεύει να αλλάξει τα μέλη της Επιτροπής που έχουν οριστεί.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας είναι προφανές, μπροστά στις εξελίξεις μάλιστα που υπάρχουν για την υπόθεση Νοvartis και τους προστατευόμενους μάρτυρες, ότι θέλει να στρέψει το ενδιαφέρον αλλού, στο διαδικαστικό κυρίως μέρος, προκαλώντας ένα ακόμη «σόου» στην συνεδρίαση της Επιτροπής.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι προτάσσεται για το σόου αυτό ο πολλά βαρύς κ. Πολάκης και ο νέος «Πολάκης», Δημήτρης Τζανακόπουλος.

 Οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την τελική του απόφαση στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Κουμουνδούρου υπό τον Αλέξη Τσίπρα με το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα μέλη της Επιτροπής. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει τον κ. Τασούλα με σχετική επιστολή. 


Στην επιστολή αυτή ο Αλέξης Τσίπρας θα καλεί τον Κώστα Τασούλα να αναλάβει τις ευθύνες του διευκρινίζοντας ότι τα μέλη της Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτά που ορίστηκαν εξ’αρχής από τον ίδιο και «να αποκαταστήσει την ομαλή κοινοβουλευτική λειτουργία».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Παύλος Πολάκης αναμένεται να είναι παρόντες στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής γεγονός που την Πέμπτη ενδεχομένως να οδηγήσει στην αναβολή των εργασιών της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Βουλής με επιστολή που έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, επεσήμανε ότι «η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης οφείλει να μεριμνά για τη νομιμότητα των ενεργειών της διασφαλίζοντας και το ότι ενεργεί υπό νόμιμη σύνθεση ως προϋπόθεση της νομιμότητας κάθε περαιτέρω ενέργειας της» ενώ τονίζει ότι με την εξαίρεση των δύο μελών, δεν παραβιάστηκε η απόφαση της Ολομέλειας που αφορούσε τη συγκρότηση της ειδικής επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαφορές μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ έχουν κορυφωθεί με αφορμή τις εργασίες της προανακριτικής για την σκευωρία Novartis μετά και το μπαράζ τραμπουκισμών και απειλών που εξαπέλυσαν οι Πολάκης και Τζανακόπουλος αφού εξαιρέθηκαν από μέλη της Προανακριτικής επιτροπής.