Τη νέα μονάδα παραγωγής της ελληνικής πολυεθνικής εταιρίας ανελκυστήρων Kleemann στη Σαγκάη επισκέπτεται αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν διευθυντικά στελέχη της εταιρίας και στη συνέχεια τον ξενάγησαν στους χώρους της νέας μονάδας.

Ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε με χαρά να βάλει την υπογραφή του στον τοίχο των εγκαινίων και έγραψε «καλή επιτυχία».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε τύχει θερμότατης υποδοχής από τους Κινέζους αξιωματούχους.

«Η Ελλάδα είναι ο καλός μας φίλος στην Ευρώπη, έχουμε καλές διμερείς σχεσεις. Και οι δυο χώρες μας εχουν λαμπρό πολιτισμό και μακρόχρονη ιστορία» είπε ο γγ του ΚΚ Σαγκάης,  Λι Κιάνγκ, κάνοντας ειδική αναφορά στον Κομφούκιο, τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα.

«Αυτή η επισκεψή σας θα αναπτύξει τις διμερείς μας σχέσεις και στο μέλλον» πρόσθεσε, τονίζοντας πως η Σαγκάη είναι το οικονομικό κέντρο της Κίνας.

Το πρόγραμμα της Δευτέρας

Τη Δευτέρα, στις 03:40 ώρα Ελλάδος, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Κινεζικού Συμβουλίου Προώθησης του Διεθνούς Εμπορίου, κ. Yang Jianrong.

Αμέσως μετά, στις 04:00 ώρα Ελλάδος, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στα εγκαίνια του ελληνο-κινεζικού Επιχειρηματικού Φόρουμ. Η Ελληνική επιχειρηματική αποστολή θα έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει ευκαιρίες συνεργασίας με στελέχη δεκάδων Κινεζικών εταιρειών σε κατ’ ιδίαν επαφές.

Στις 05:30 ώρα Ελλάδος, ο κ. Μητσοτάκης θα γίνει δεκτός στο Μέγαρο της COSCO από τον πρόεδρο της εταιρείας, κ. Xu Lirong. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Στις 09:00 ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Τράπεζας της Κίνας.

Στις 10:30 ώρα Ελλάδος, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Xi Jinping στον προεδρικό ξενώνα της Σαγκάης, όπου θα γίνουν επίσημες διμερείς επαφές.

Στις 13:00, ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαθίσει στο δείπνο - γκαλά που θα παραθέσει ο κ. Xi προς τιμήν των ηγετών των τιμώμενων χωρών.