Αποστάσεις από τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη, που είπε ότι θα αποχωρήσει από την Προανακριτική μόνο με την συνδρομή της φρουράς, πήρε η κυρία Γεροβασίλη, σε συνομιλία της με δημοσιογράφους.

Σε ερώτηση εάν είναι επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, η πρώην υπουργός απάντησε ότι είναι «προσωπική του άποψη» και πως η αξιωματική αντιπολίτευση κινείται θεσμικά.

«Δεν θέλουμε να γίνει λίμπα η διαδικασία και ζητάμε από τον πρόεδρο να την προστατεύσει. Περιμένουμε την απάντησή του στην επιστολή μας», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Γεροβασίλη.

Να σημειωθεί ότι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα για την υπόθεση, τον καλεί να μεριμνήσει για την αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής τάξης. Αναφέρει ότι η απόφαση εξαίρεσης είναι παράνομη και διασαλεύει την κοινοβουλευτική τάξη.

Επίσης, στην ερώτηση αν το αδιέξοδο αίρεται μόνο με την ακύρωση της χθεσινής απόφασης για την εξαίρεση των δύο βουλευτών, η κα Γεροβασίλη σημείωσε ότι «δεν είναι μόνο αυτή η λύση. Θα μπορούσε να είναι μια ενδιάμεση» προσθέτοντας ότι «μια νέα γνωμοδότηση από την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής θα μπορούσε να ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες».