Κόντρα στην κομματική γραμμή πήγε ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος με δημόσια δήλωση του πήρε αποστάσεις από τους χειρισμούς του ΚΙΝΑΛ στην Προανακριτική για την εξαίρεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλου και Π. Πολάκη.

Παρά το γεγονός ότι ην  πρόταση εξαίρεσης την έφεραν στην επιτροπή τα μέλη του ΚΙΝΑΛ και την υπερψήφισαν μαζί με τα στελέχη της ΝΔ, ο βουλευτής του κόμματος και πρώην υπ. Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, εξέφρασε την αντίθεσή του και μάλιστα επέλεξε να το κάνει δημόσια,  επιλέγοντας μάλιστα το documento.gr που κατ επανάληψη έχει «χτυπήσει» το Κίνημα Αλλαγής. 

«Η Προανακριτική Επιτροπή μπορεί να καλεί ως μάρτυρες όποιους κρίνει ότι θα συνεισφέρουν στη διερεύνηση της υπόθεσης. Όμως, δεν μπορεί να καθορίζεται από την πλειοψηφία της ποιος θα μετέχει στη σύνθεση της Επιτροπής για την Προανακριτική», δήλωσε στο Documento o Χάρης Καστανίδης.

Και συμπληρώνει: «Αλλιώς θα ήταν παραβίαση του κοινοβουλευτικού κανόνα ότι την αποφασιστική αρμοδιότητα για το ποιος εκπροσωπεί μια Κοινοβουλευτική Ομάδα στη σύνθεση μιας επιτροπής την έχει αποκλειστικά η προτείνουσα κοινοβουλευτική ομάδα και κανένας άλλος»!

Η απόφαση του Χάρη Καστανίδη όπως μαθαίνουμε προκάλεσε οργή στην Χαριλάου Τρικούπη αφού, γνωστοί νυν κα πρωην βουλευτές του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ όσο αφορά τη σκευωρία της Novartis, ενώ αντιδράσεις σημειώθηκαν και στο εσωτερικό του ΚΙΔΗΣΟ, καθώς τόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και ο Παύλος Πολάκης, έχουν στοχοποιήσει πρώτα από όλους τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου αλλα και μέλη της οικογένειας του, κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Αυτούς επέλεξε να υπερασπιστεί ο Καστανίδης;