Τι και αν εξαιρέθηκαν από μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής η οποία εξετάζει τους χειρισμούς του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, οι δύο πρώην υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος. Φαίνεται πως ο κ Πολάκης καμία διάθεση δεν έχει να συμμορφωθεί με τους κανόνες που πριν χρόνια πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει.

Υπενθυμίζεται πως ήδη από την Τρίτη η πρώτη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής ξεκίνησε με ένταση όμως ολοκληρώθηκε όπως ήταν αναμενόμενο σχετικά με τη συμμετοχή των δύο πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρωί της Τετάρτης όμως ο Παύλος Πολάκης σχολίασε τη χθεσινή συνεδρίαση ενώ έκανε γνωστές και τις προθέσεις του. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για επίδειξη «πολιτικού τσαμπουκά» αναφερόμενος στην απόφαση της πλειοψηφίας για την εξαίρεση του ίδιου και του Δημήτρη Τζανακόπουλου από την Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 για τα όσα διαδραματίστηκαν στην Προανακριτική, ο κ. Πολάκης επανέλανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν νομιμοποιεί τη διαδικασία και για το λόγο αυτό απείχε από τη ψηφοφορία μέσω της οποίας οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ ζήτησαν την εξαίρεση του ίδιου και του κ. Τζανακόπουλου. Όπως είπε, η απόφαση για την εξαίρεση τους είναι για να «κρύψουν τις πομπές τους». Μάλιστα χωρίς περιστροφές είπε πως την Πέμπτη που θα συνεδριάσει η Προανακριτική θα είναι παρόντες κι ας «τολμήσουν να φέρουν τη φρουρά να μας απομακρύνει». Τότε θα «έχουμε γυρίσει σε εποχές χούντας» υποστήριξε για να συμπληρώσει πως ο ίδιος είναι κατήγορος κι όχι κατηγορούμενος στην υπόθεση Novartis.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ακόμη ότι από την πλευρά της Ν.Δ. γίνονται νομικοί ακροβατισμοί για την εξαίρεση τους κι ότι ποτέ τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Τζανακόπουλος δεν έχουν κληθεί ως μάρτυρες έτσι ώστε να υπάρχει ασυμβίβαστο με την παρουσία τους στην Προανακριτική, ενώ πρόσθεσε πως όλο αυτό γίνεται για να κρύψουν τις «κλεψιές και τις βρωμιές» στην υπόθεση Novartis και σημείωσε δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο η πλειοψηφία να εξαιρεί μέλη της μειοψηφίας από Επιτροπή γιατί δεν τους αρέσουν.

Τέλος στην αντεπίθεση πέρασε η ΝΔ αναφορικά με τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Σταύρου Καλαφάτη και καταλογίζοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση στημένο σκηνικό αποπροσανατολισμού. "Ας το καταλάβουν: Η Βουλή δεν εκβιάζεται ούτε χειραγωγείται ", διαμηνύει ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, κατηγορώντας τους δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι σκοπίμως δεν ζήτησαν την αυτοεξαίρεσή τους ως βασικοί μάρτυρες, παρότι όπως ε με βάση τη σχετική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου από το 2010.