Κραυγάζουν και ωρύονται σε ένα σόου, αναμενόμενο για πολλούς. Ο λόγος για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή, η οποία εξετάζει τους χειρισμούς του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ, να εξαιρεθούν από την Επιτροπή οι κ.κ. Τζανακόπουλος και Πολάκης ξεσήκωσε… μια άνευ προηγουμένου και αναίτια, θύελλα αντιδράσεων από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής έκαναν και το πρώτο τους ηχηρό σόου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζανακόπουλος είχε μεταβεί μυστικά και χωρίς καμία αρμοδιότητα ή υποχρέωση, στον Άρειο Πάγο για να ενημερωθεί για την διαβίβαση στον υπουργό Δικαιοσύνης της δικογραφίας της υπόθεσης Novartis. Από την άλλη ο ασυγκράτητος Πολάκης, μεθυσμένος τότε από την απόλυτη εξουσία, όχι μόνο απεκάλυψε ότι γνώριζε τους κουκουλοφόρους μάρτυρες, αλλά και δήλωνε ότι είναι κάποιοι που… κελάηδησαν με αποτέλεσμα να τους καταστήσει και… αναξιόπιστους.

 Ποιος ο λόγος να φοβούνται τόσο πολύ την εξαίρεση Τζανακόπουλου και Πολάκη;

Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει πολύ καλά από εξαιρέσεις μελών από Επιτροπές της Βουλής. Είχε ζητήσει και ως κυβέρνηση να εξαιρεθούν από την Εξεταστική για το ΚΕΕΛΠΝΟ τόσο ο κ. Βορίδης, όσο και ο κ. Γεωργιάδης. Η ΝΔ είχε συναινέσει και τους απομάκρυνε.

Όπως και ακόμη και παλιά το 2010, στην προανακριτική της υπόθεσης του Βατοπεδίου, είχαν εξαιρεθεί με σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν καταθέσει στη Δικαιοσύνη ως μάρτυρες.

 Σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία που είχε εξαιρέσει τους βουλευτές της, ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει πόλεμο, με τον Πολάκη, να θυμάται τον παλιό εαυτό του και να απειλεί ότι θα τους βγάλουν «σηκωτούς» από την επιτροπή. Σιγοντάρισε άλλωστε και ο Τσίπρας στο θέμα αυτό: «Μην τολμήσετε να επιμείνετε σε αυτή την αθλιότητα να θέλετε να εξαιρέσετε βασικά στελέχη».

 Όταν το ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας ,είναι δίκαιο, όταν το ζητάνε άλλα κόμματα είναι αθλιότητες.