Στην ψήφιση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times, τονίζοντας πως στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να επιτύχει ρυθμό ανάπτυξης 4% και εισροές επενδύσεων ύψους 100 δισ. ευρώ μέχρι το 2023.

Το άρθρο σημειώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που οδήγησε στην νίκη της Νέας Δημοκρατίας τον Ιούλιο, προσπαθεί να αναζωογονήσει την οικονομία παρά την προοπτική επιβράδυνσης σε άλλα κράτη μέλη της ευρωζώνης, επισημαίνοντας πως η εμπιστοσύνη των αγορών στις προοπτικές της Ελλάδας έχει αυξηθεί, καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της χώρας έχουν μειωθεί σε χαμηλά επίπεδα όλων των εποχών, ενώ ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος τον περασμένο μήνα έφθασε σεε υψηλό 12 ετών.



Οι FT αναφέρονται και στις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο αφορά την αναστολή του ΦΠΑ για τα επόμενα τρία χρόνια σε όλες τις οικοδομικές άδειες, κάνοντας λόγο για μια κίνηση που αποσκοπεί στην αναβίωση των εγχώριων επενδύσεων σε ακίνητα, συμπεριλαμβανομένων των νέων ξενοδοχειακών και εμπορικών κτιριακών έργων που τέθηκαν σε αναμονή κατά τη διάρκεια της κρίσης.

 Το δημοσίευμα των Financial Times επικαλείται μάλιστα δήλωση υψηλόβαθμου κυβερνητικού στελέχους, σύμφωνα με το οποίο, το πακέτο μεταρρυθμίσεων θα επιταχύνει τις επενδύσεις απλοποιώντας τις διαδικασίες αδειοδότησης. .