Παρέμβαση για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ με την προκήρυξη έκτακτο συνεδρίου έκανε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία δήλωσε αιφνιδιασμένη και σημειώνοντας, μεταξύ άλλων,  «ότι δεν μπορούμε να πάμε σε Συνέδριο με σημαδεμένη τράπουλα. 

Μιλώντας το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η κυρία Γιαννακοπούλου είπε ότι «περιμένουμε όλοι στην ΚΟΕΣ να ακούσουμε τι έχει να μας πει η κα Γεννηματά την ερχόμενη Τετάρτη κι εκεί θα τοποθετηθούμε»

Το μεγάλο ζητούμενο, σύμφωνα με την ίδια, είναι με ποια ατζέντα προσερχόμαστε σε αυτό το Συνέδριο.

«Να πούμε τι πιστεύουμε για το ΠΑΣΟΚ. Και πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχει χώρος για το ΠΑΣΟΚ και για το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ», είπε χαρακτηριστικά. 

Στην ερώτηση, για το ποιος μπορεί να τον εκφράσει αυτόν τον χώρο, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής είπε ότι «Δεν μπορούμε να πάμε σε Συνέδριο με σημαδεμένη τράπουλα», ενώ στην ερώτηση αν η τράπουλα είναι τώρα σημαδεμένα, απάντησε πως περιμένει τι θα πει η κα Γεννηματά, προσθέτοντας πως δεν μπορεί να ερμηνεύσει την κίνηση αυτή της κας Γεννηματά.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη που άφησε  άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, η κα Γιαννακοπούλου είπε ότι « Όποιος διαφωνεί πρέπει να το πει. Κι όποιος θεωρεί ότι έχει να δώσει κάτι να το πει ευθέως».