Τη Στοκχόλμη επισκέφθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων παρά τω Πρωθυπουργό, κ. Hans Dahlgren. Στη συνάντηση συζήτησαν για θέματα που αφορούν τις διμερείς πολιτικές και οικονομικές σχέσεις, καθώς και θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα του Brexit, στη διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού της ΕΕ για την περίοδο 2021-2027.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, πρότεινε στον Σουηδό ομόλογό του την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών Ελλάδας- Σουηδίας για την υιοθέτηση προγραμμάτων, όπως για παράδειγμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, καθώς και την περιφερειακή συνεργασία μεταξύ σουηδικών και ελληνικών νησιών. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη δυνατοτήτων συνεργασίας μεταξύ του Βορρά και Νότου της ΕΕ.

Κατά την επίσκεψη, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισκέφθηκε την δεξαμενή σκέψης SIEPS και συναντήθηκε με τον Διευθυντή, κ. Göran von Sydow. Στη συνέχεια, ακολούθησε στρογγυλή τράπεζα, με την συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από θέματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου του. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κατόπιν, συναντήθηκε με την Πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του σουηδικού κοινοβουλίου. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Βαρβιτσιώτης, επίσης, συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας και συζήτησε για θέματά της και ιδιαίτερα για την ψήφο του αποδήμου ελληνισμού. Τέλος, συναντήθηκε με εκπροσώπους των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Σουηδία, με τους οποίους και δείπνησε.