Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην κεντροαριστερά, καθώς η Φώφη Γεννηματά αποφάσισε να προχωρήσει στο -από καιρό εξαγγελθέν- έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Ως γνωστόν, το αίτημα για διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ έχει τεθεί επιτακτικά από τον Παύλο Γερουλάνο, τον Νίκο Παπανδρέου και άλλα στελέχη τον τελευταίο καιρό και με τις επικείμενες αποφάσεις το ζήτημα διευθετείται.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, στο πλαίσιο των διαδικασιών του προγραμματισμένου έκτακτου συνεδρίου ΠΑΣΟΚ, η Προεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά συγκαλεί το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο ΠΑΣΟΚ (Γραμματεία ΚΟΕΣ-ευρωβουλευτές-βουλευτές ΠΑΣΟΚ) την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 15:00 και την ΚΟΕΣ ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 13:00.

Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι να εισηγηθεί προς έγκριση στην Ολομέλεια της ΚΟΕΣ την επόμενη Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου, το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής του συνεδρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Συνέδριο του κόμματος θα πραγματοποιηθεί άμεσα και πριν τη Συνδιάσκεψη που ήταν προγραμματισμένη για τις 24 και 24 Νοεμβρίου, αλλά λόγω των εξελίξεων μετατίθεται κατά δύο εβδομάδες, 6-8 Δεκεμβρίου.