Μία γεύση από το τι πρόκειται να ακολουθήσει στην Προανακριτική έδωσε σήμερα ο Παύλος Πολάκης κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι αίτημα εξαίρεσης των Πολάκη και Τζανακόπουλου ζητούν Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε δηλώσει ότι γνωρίζει τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες ενώ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε επισκεφθεί την ηγεσία του Αρείου Πάγου, ως μη όφειλε, προκειμένου να ενημερώσει για την υπόθεση.

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν σε ιδιαίτερα έντονο ύφος την αντίρρησή τους με τον Παύλο Πολάκη να φέρεται να λέει «μόνο σηκωτό θα με πάρετε από εδώ» ενώ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος φέρεται να είπε ότι δεν αποχωρε, έως ότου εξεταστεί ως μάρτυρας.



Β. Κεγκέρογλου: Πρέπει να εξαιρεθούν οι Τζανακόπουλος και Πολάκης
Π. Πολάκης: Ειναι παπ@@@ς αυτά
Δ. Μαρκοπουλος: Είναι ντροπη να ακούγονται τέτοιες εκφράσεις στην επιτροπή
Π. Πολακης: Θέλετε να μας καταδείξετε ως υπόπτους και όχι μάρτυρες
Δ. Μαρκοπουλος: Εσείς είπατε στον ΑΝΤ1 ότι γνωρίζετε τους μάρτυρες. Δεν θα μας πείτε από πού τους γνωρίζετε;
Κ. Καραγκουνης: Γιατί δεν θέλετε να καταθέσετε, κ. Τζανακόπουλε και κ. Πολάκη; Ο κ. Πολάκης είναι πρόσωπο-κλειδί και μέρος της δικογραφίας. Δεν τους φιμώνουμε, απεναντίας με την ιδιότητα του μάρτυρα θα έχουν δυνατότητα να φωτίσουν την υπόθεση
Γ. Ραγκουσης: Αυτή η πρόταση ειναι πραξικόπημα.

Να σημειωθεί ότι πρόταση εξαίρεσης του Θάνου Πλεύρη κατέθεσε από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, με το σκεπτικό ότι συνεργάτες του δικηγορικού του γραφείου φαίνεται να εκπροσωπούν εμπλεκόμενο στην υπόθεση.

Όπως έγινε γνωστό, το αίτημα εξαίρεσης των κ.κ. Πολάκη, Τζανακόπουλου και Πλεύρη θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής την επόμενη Τρίτη.