Με ύφος απολογητικό και κοιτώντας κάθε λίγο στα χαρτιά του απάντησε στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαισύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Ο κ. Παπαγγελόπουλος αναμάσησε τις δηλώσεις που έκανε στο παρελθόν ενώ δεν κατάφερε να δώσει καμία πειστική απάντηση για τις καταγγελίες Ράικου – Αγγελή.

Στην επίμονη ερώτηση του δημοσιογράφου αναφορικά με την «grosso αποκάλυψη» εις βάρος της Εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματός της για το "colpo grosso" του ίδιου, ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν έδωσε καμία απάντηση.

«Στη Βιέννη δόθηκε στους εισαγγελείς λογαριασμός πολιτικού προσώπου. Υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Το όνομά του προκύπτει από τη δικογραφία» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο τέως υπουργός.

Ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης επιτέθηκε στους δημοσιογράφους τους οποίους εγκάλεσε για ψέματα ενώ θεώρησε σκόπιμο να αναφέρει πως είναι άνθρωπος... ρομαντικός, αφελής, αυθόρμητος και απερίσκεπτος που αγαπά τις μικρές απολαύσεις της ζωής. Μετά την «περιγραφική εισαγωγή» για τον εαυτό του, ο κ. Παπαγγελόπουλος συμπλήρωσε ότι έτυχε να μείνει δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα και δέχτηκε θέση στο Υπουργικό Συμβούλιο κατόπιν προτροπής από φίλους του που προέρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα. Ο τέως υπουργός αρνήθηκε να αποκαλύψει τους φίλους του στη Νέα Δημοκρατία αναφέροντας πως «μου έλεγε κόσμος από τη ΝΔ να μπω στην κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν λέω ονόματα για να μην λένε για ΣΥΡΙΖΑίους στη ΝΔ και ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ δεν μίλησα μαζί τους για τις εκκρεμείς υποθέσεις. Όλοι οι φίλοι μου στη ΝΔ δεν παρενέβησαν ποτέ».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος επέμεινε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης, όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας (η ακριβής δήλωσή του ήταν «από συστάσεως του ελληνικού κράτους») ενώ υπερασπίστηκε και τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι τηρούσε θεσμικό ρόλο στην υπόθεση και δεν επεδίωξε ποτέ να παρέμβει στη διαδικασία.

Για τις καταγγελίες ότι, μετά την επίσκεψη της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου στην κ. Ράικου, ακολούθησε τηλεφώνημά του, ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι η Δικαιοσύνη είναι αδιανόητο να μάζεψε στοιχεία για πολιτικούς μέσα σε έναν μήνα και επανέλαβε πως η κ. Ράικου ήταν υποχρεωμένη να προωθήσει τα στοιχεία, αν αφορούσαν πολιτικούς, καθώς διαφορετικά θα παρανομούσε. Τόνισε ακόμη πως η κ. Ράικου τον θυμήθηκε μετά από 18 μήνες και μόνο μέσω κύκλων.

Σε ό, τι αφορά τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη ότι θα πρέπει να βάλουν και μερικούς στη φυλακή προκειμένου να κερδίσουν τις εκλογές, αντιπαρέβαλε δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά που είχε πει πως «θα σας πάω μέχρι τέλους» και του Αδ. Γεωργιάδη που είχε πει, σύμφωνα με τον κ. Παπαγγελόπουλο, ότι θα τους γδάρει.

Επιπλέον, ο κ. Παπαγγελόπουλος σημείωσε: «Με τις 10 κάλπες που στήθηκαν η κυβέρνηση απέδειξε πως δεν είχε πολιτικές σκοπιμότητες. Αν ήθελε να τους τσουβαλιάσει όλους θα έβαζε μια κάλπη».

Ο τέως υπουργός επιχείρησε στη συνέχεια να εκμεταλλευτεί προς όφελός του το φιάσκο των κατηγοριών κατά των δέκα πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis, ερμηνεύοντας το γεγονός ότι οι 7 από τις 10 καταγγελίες έχουν καταλήξει στο αρχείο ως μία απόδειξη της δικής του αθωότητας. Επισήμανε ότι περιμένει τη διαδικασία που ξεκινά αύριο για να αποδείξει την αθωότητά του. «Τους περιμένω. Ξέρω τι πάνε να κάνουν. Εγώ Κομανέτσι δεν πρόκειται να γίνω. Δεν υπάρχει Ρασπούτιν. Δεν χρειαζόταν να υπάρχει Ρασπούτιν» κατέληξε.

Δείτε τη συνέντευξη: