Τι ισχύει με την ακτινοβολία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μιλώντας στις Διαρκείς Επιτροπές Παραγωγής & Εμπορίου και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με το σχέδιο νόμου «Επενδύω στην Ελλάδα», ο κ. Πιερρακάκης είπε «ότι στην Ελλάδα έχουμε περίπου 16.500 κεραίες αυτήν την στιγμή σε 14.500 τοποθεσίες. Περίπου 9.500 μεγάλες, οι υπόλοιπες μικρές. Η μικρή φτάνει 1 χιλιόμετρο, οι πιο μεγάλες τα 2, τα 3, ακόμη και 10 χιλιόμετρα. Υπάρχει η INCIRP, ο διεθνής οργανισμός που αφορά τις μη ιοντίζουσες ακτινοβολίες που βάζει τα όρια. Η Ελλάδα κινείται κάτω από αυτά τα όρια, στο 70%, που στην πράξη είναι στο 60%, διότι υπάρχουν κάποιες αποστάσεις από σχολεία και νοσοκομεία. Αυτό προφανώς δεν το ακουμπάμε, αυτό μένει σταθερό». 

Στη συνέχεια επισήμανε ότι σε συνάρτηση με ελέγχους που έχουν γίνει από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (περίπου 2.500 έλεγχοι τον χρόνο), η κεραίες που ήταν πάνω από το όριο, ήταν τεσσερις, στις 2.500, διευκρινίζοντας πως ήταν  πάνω από τα δικά μας χαμηλά όρια, όχι σε σχέση με τα διεθνή.

«Είναι αντιληπτό το άγχος και το ενδιαφέρον για την ακτινοβολία, αλλά η συζήτηση είναι υπό μια έννοια εκ του περισσού. Η ουσία αυτής της παρέμβασης έχει να κάνει με το κομμάτι της αδειοδότησης και, συγκεκριμένα, με το θέμα των πολεοδομικών αδειών», κατέληξε στην ομιλία του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης/