Υπέρ της πρότασης να εκλέγεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση και όχι από τα κομματικά όργανα, τάχθηκε ο ξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα « Νέα Σελίδα». Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσίπρα η κίνηση αυτή θα φέρει «εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου κοντά μας» και σημείωσε ότι συμμερίζεται «την επιφύλαξη των συντρόφων, αλλά είναι κάτι που πρέπει να το κάνουμε»..

Στη συνέντευξή ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η εκλογή προέδρου από τη βάση είναι ένα βήμα που πρέπει να γίνει και επισήμανε πως οι «οι ανάγκες σήμερα επιτάσσουν τον ριζικό μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και την επανίδρυση σε ένα νέο εγχείρημα», για να προειδοποιήσει εν συνεχεία ότι «είτε θα καλύψουμε το κενό εμείς είτε θα το καλύψουν άλλες δυνάμεις».

Για το λόγο αυτό, συνεχίζει, «η εκλογή προέδρου από τη βάση θα ήταν ένα πολιτικό γεγονός από μόνο του, επιβεβαιώνοντας την απήχηση του Αλέξη Τσίπρα στον λαό και φέρνοντας εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου κοντά μας» και πρόσθεσε ότι «είναι ένα βήμα που, παρότι κατανοώ ή συμμερίζομαι τις επιφυλάξεις πολλών συντρόφων, πρέπει να το κάνουμε».

Τέλος, κάνοντας αυτοκριτική για την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι θα «μπορούσαμε να ήμασταν μια περισσότερο λαϊκή κυβέρνηση ακόμη και εντός μνημονίου, με λιγότερο αριστερό ελιτισμό».