Την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων και τη «διαμόρφωση ενός ελκυστικού οικονομικού περιβάλλοντος, φιλικού στις επενδύσεις», έθεσε ως βασική προτεραιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Σύνθημα της κυβέρνησής μας είναι η ανάπτυξη. Ανάπτυξη για όλους», τόνισε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».


Όσον αφορά στο ζήτημα των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, διαβεβαίωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποτρέψει ένα νέο 2015».

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι «δεν θα επιτρέψουμε στην Τουρκία να εκβιάζει την Ευρώπη μέσω των μεταναστευτικών ροών».

Σημείωσε δε, ότι ο τρόπος επίλυσης των ελληνοτουρκικών προβλημάτων θα πρέπει να συνίσταται στον πολιτικό διάλογο και τη διπλωματία, ενώ επεσήμανε ότι «σ’ αυτή τη βάση επιθυμούμε να οικοδομήσουμε την ελληνοτουρκική σχέση».

Την ίδια ώρα, υποστήριξε ότι η Ελλάδα «ενισχύει τον ρόλο της ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή» και «διαμορφώνει ένα νέο μέτωπο συνεργασίας με τους συμμάχους της».

Πρόσθεσε επιπλέον, ότι βρίσκεται στην αρχή ενός «νέου, ουσιαστικού στρατηγικού διαλόγου με τις ΗΠΑ, ο οποίος θα συμβάλει στην περαιτέρω εδραίωση της χώρας μας στην νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Τέλος, τόνισε την ανάγκη υιοθέτησης μιας ενιαίας στάσης της ΕΕ. απέναντι στα ζητήματα και τις προκλήσεις του επόμενου διαστήματος.