«Δεν έχω επικοικνωνήσει με τον κ. Ζάεφ όσο ήταν εδώ», είπε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης. Επανέλαβε όσα είχε πει στον ομόλογό του ότι δεν θα θέσει εμπόδιο - έστω και εάν είναι προβληματική- τη συμφωνία των Πρεσπών στην ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας αλλά θα πρέπει να τηρηθεί στο ακέραιο και να λυθούν εκκρεμότητες όπως τα εμπορικά σήματα. Απέφυγε να σχολιάσει τις εσωτερικές εξελίξεις στην γειτονική χώρα.

Να σημειωθεί ότι προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι «Υποστηρίζουμε την πορεία των βόρειων γειτόνων μας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την προϋπόθεση ότι σέβονται απόλυτα τις διεθνείς συμφωνίες που έχουν υπογράψει, είναι προσηλωμένοι στο κράτος δικαίου και -φυσικά- σέβονται τα δικαιώματα των μειονοτήτων».

Ραγδαίες εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία: Ο Ζάεφ σκέφτεται να παραιτηθεί

Πολιτικός αναβρασμός στη Βόρεια Μακεδονία, μετά το γαλλικό μπλόκο στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της με την Ευρωπαϊκή Ένωση τά
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας ΜΙΑ, βρίσκονται σε εξέλιξη πυρετώδεις κυβερνητικές διαβουλεύσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα.

Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα sdk, ο Ζόραν Ζάεφ εξετάζει και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί. Ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας είχε πει τόσο τον Ιούνιο όσο και τον Οκτώβριο, ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.