Η Ελλάδα είναι ένας ισχυρός παίκτης, που διαθέτει αυτοπεποίθηση και κοιτάζει την Τουρκία ως ίσος προς ίσο, τόνισε ο Νίκος Δένδιας.

«Εάν η Τουρκία έχει την ψευδαίσθηση ότι αυτή είναι ισχυρή και απευθύνεται σε ανίσχυρο ομιλητή, κάνει τεράστιο λάθος», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξη στην «Καθημερινή» και έκανε λόγο για κοινή στρατηγική Ελλάδας- Κύπρου ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για τη συμπεριφορά της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. «Είναι μια απολύτως συμπεφωνημένη στρατηγική από τις δύο πλευρές, η οποία βασίζεται σε ιδέες που υπηρετούν το εθνικό συμφέρον», σημείωσε ο κ. Δένδιας.

Δένδιας: Θα ήθελα ισχυρότερη καταδίκη από τη Ρωσία
Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο έναντι της Τουρκίας, για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Δένδιας τη χαρακτήρισε υπηρεσία στη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και όχι μια τοποθέτηση υπέρ της Ελλάδας. «Κατονόμασε ποιος είναι ο "ζαβολιάρης", ποιος με τον τρόπο που λειτουργεί, παραβαίνει τους κανόνες. Δεν φωνάξαμε τον μεγάλο μας αδελφό επειδή ο συμμαθητής μας στο σχολείο είναι άτακτος και μας απειλεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι θα επιθυμούσε από τη Μόσχα ένα ισχυρότερο σήμα καταδίκης των τουρκικών παραβιάσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, σημείωσε όμως ότι η Ελλάδα επιθυμεί ειλικρινείς σχέσεις με τη Ρωσία.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/dendias-toyrkia-eimaste-anishyros-kanei-lathos