«Όχι άλλη χαμένη ευκαιρία» δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ψήφο των αποδήμων η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γενημάτα.

«Εμείς θέλουμε επιτέλους να ψηφίζουν οι Έλληνες πολίτες κάτοικοι του εξωτερικού. Να προσμετράται η ψήφος τους. Να εκλέγουν αντιπροσώπους. Όχι άλλη χαμένη ευκαιρία». Μάλιστα η κ. Γεννηματά κάλεσε όλα τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το θέμα.

Εθνική ομοψυχία για την τουρκική επιθετικότητα

Η κ. Γεννηματά στη δήλωσή της αμέσως μετά τη συνάντηση, αναφέρθηκε και στο θέμα της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας.

Ωστόσο εξέφρασε διαφωνίες με την πρόταση της κυβέρνησης καλώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό να αλλάξει στάση προκειμένου να μην διχαστεί η Διασπορά.



«Επεσήμανα στον κ. Μητσοτάκη ότι απέναντι στην εντεινόμενη τουρκική επιθετικότητα χρειάζονται εθνική ομοψυχία και αποφασιστική στάση στο εσωτερικό όπως και συγκεκριμένα μέτρα και αποφάσεις ΤΩΡΑ από τους εταίρους και συμμάχους μας».

Κάλεσε μάλιστα την ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει οπωσδήποτε απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας και αλλαγή της Κοινής Δήλωσης για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Ενστάσεις Τσίπρα
Λίγο νωρίτερα, τη διαφωνία του σε ορισμένα σημεία της κυβερνητικής πρότασης για την ψήφο των αποδήμων εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό για την ψήφο των αποδήμων.