«Πόλεμος» ξέσπασε ανάμεσα στη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, με αφορμή τις διαρροές στην ψηφοφορία για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ειδικότερα, με δεδομένο ότι το αποτέλεσμα του αθροίσματος ΝΔ- ΚΙΝΑΛ είναι 180 βουλευτές, μείον τον κ. Αντωνιάδη που ήταν (δικαιολογημένα) απών, άρα 179, και στην κάλπη βρέθηκαν 173 «ναι», αναζητούνται 6 «αντάρτες», για την πατρότητα των οποίων «σφάζονται» Χαριλάου Τρικούπη.

Η ΝΔ "δείχνει" το ΚΙΝΑΛ

Προς την κατεύθυνση της Χαριλάου Τρικούπη  δείχνουν κυβερνητικές πηγές όσον αφορά τις 6 διαρροές, λέγοντας πως αν θέλουν να τις αναζητήσουν ας κοιτάξουν προς το εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως η δική τους Κοινοβουλευτική Ομάδα ήταν στην ψηφοφορία... μπετόν.

Μάλιστα ορισμένοι βουλευτές σημείωναν ότι ο Γιώργος Καμίνης χειροκρότησε τον κ. Παπαγγελόπουλο - γεγονός που επιβεβαιώθηκε από το βίντεο που δημοσίευσε το parapolitika.gr - αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι διαρροές θα πρέπει να αναζητηθούν στο ΚΙΝΑΛ.

Τους καραμανλικούς δείχνει το ΚΙΝΑΛ

Από την πλευρά του το ΚΙΝΑΛ δείχνει ευθέως την καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ, ως «συμπαθούσα» τον πρώην αναπληρωτή υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα το Μαξίμου αναφέρει ότι «η ΚΟ της ΝΔ είναι μπετόν» και υπονοούν ότι οι διαρροές προήλθαν από το ΚΙΝΑΛ.

Πέτσας για διαρροές : Δεν υπήρχε κομματική πειθαρχία

Σχολιάζοντας την «διαρροή», ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «αν είχαμε ζητήσει κομματική πειθαρχία από τα στελέχη μας, θα μπορούσαν να συναχθούν συμπεράσματα, όχι όμως τώρα. Όταν φθάσουμε στην πρόταση της επιτροπής, θα είναι άλλο πράγμα. Η παραπομπή ενός ανθρώπου είναι καθαρά θέμα συνείδησης».

Γεραπετρίτης: Συμπαγής η πλειοψηφία

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είπε ότι «η εκτίμηση που έχω είναι ότι υπήρξε συμπαγής πλειοψηφία εκ μέρους της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας». «Εγώ θεωρώ ότι είναι σημαντικό οι βουλευτές να κρίνουν κατά συνείδηση και κατά συνείδηση να πράττουν. Δεν κατηγορώ κανέναν, δεν πρόκειται ποτέ να χειραγωγήσω, δεν πρόκειται ποτέ να εκβιάσω τον οποιονδήποτε βουλευτή» πρόσθεσε ο κ. Γεραπετρίτης.

ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ - ΚΙΝΑΛ: Καλά ξεμπερδέματα...

«Δεν ήταν μόνο τα άδεια υπουργικά έδρανα που απαξίωσαν τη χθεσινή συζήτηση για Προανακριτική και επιβεβαίωσαν τη δειλία του πρωθυπουργού», σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Φρόντισαν γι΄ αυτό», προσθέτουν, «και έξι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που έσπασαν την κομματική γραμμή και ψήφισαν κατά της προανακριτικής παρωδίας». «Καλά ξεμπερδέματα...», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές.