Απολογούμενος για την σκευωρία της Νovartis, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος από το βήμα της Βουλής, αντί για στοιχεία, αναλώθηκε σε χαρακτηρισμούς, βαρείς και  προσβλητικούς σε αρκετές περιπτώσεις,  κατά πολιτικών του αντιπάλων, αλλά και συναδέλφων του. Χωρίς να παραθέσει ουσιαστικά στοιχεία για τις κατηγορίες εις βάρος του ο κ. Παπαγγελόπουλος προτίμησε συκοφαντίες κατά των συναδέλφων του και κυρίως κατά του Εισαγγελέα, Γιάννη Αγγελή, ο οποίος αποτελεί και έναν από τους βασικούς – χωρίς κουκούλες – μάρτυρες για την υπόθεση της σκευωρίας της Novartis.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος επιχείρησε να αποδομήσει πλήρως την προσωπικότητα του κ. Αγγελή και να τον καταστήσει αναξιόπιστο μάρτυρα. Όμως ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν είχε την ίδια άποψη για τον κ. Αγγελή στο πρόσφατο παρελθόν.

 Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με τις λέξεις «ικανός», «έντιμος» και «αδάμαστος» περιέγραφε το 2016 τον εισαγγελέα Εφετών Γιάννη Αγγελή.

 Πιο συγκεκριμένα σε ομιλία του στις 19 Μαρτίου του 2016 ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφερόμενος στον εισαγγελέα Εφετών, τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει να μιλήσουμε επίσης όχι μόνο για την ανυπόστατη νομικά και ουσιαστικά αβάσιμη καταγγελία της κυρίας ----, όπως θα αποδείξω μετά από λίγο, αλλά και για τις καταγγελίες άλλων εισαγγελέων και ειδικά του ικανού, έντιμου και αδάμαστου εισαγγελέα εφετών Γιάννη Αγγελή και για τον τρόπο που αυτός παρεμποδίστηκε στο έργο του και εξουδετερώθηκε».