Σε ιστορικό χαμηλό, στο 1,5%, διαμορφώθηκε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου που επανεκδόθηκε την Τρίτη. Το Δημόσιο άντλησε 1,5 δις. Ευρώ, ενώ πολύ αυξημένη ήταν η συμμετοχή των θεσμικών χαρτοφυλακίων που περιόρισε αισθητά τα hedge funds.

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ψήφο εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία την απόδοση του 10ετούς ομολόγου και συνεχάρη τον ΟΔΔΗΧ και το υπουργείο Οικονομικών για αυτή την επιτυχία.

 «Η ιστορικά χαμηλή απόδοση 1,5% του 10ετούς ομολόγου είναι άλλη μία ψήφος εμπιστοσύνης στην οικονομία της χώρας και τις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και το υπουργείο Οικονομικών για τις επιτυχείς προσπάθειές τους», έγραψε στο Twitter ο κ. Μητσοτάκης.

 

Σταϊκούρας: Επιτυχής κίνηση

«Η οικονομία της χώρας κάνει σήμερα, με επιτυχία, ένα ακόμη βήμα σύμφωνα με το σχέδιό μας. Η χώρα, με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, βγήκε εφέτος, επιτυχώς, για δεύτερη φορά στις αγορές. Άντλησε, με δεκαετές ομόλογο, 1,5 δισ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές, με επιτόκιο ύψους 1,5%», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και θύμισε ότι στην προηγούμενη έκδοση 10ετούς ομολόγου, στις 12 Μαρτίου, το επιτόκιο ήταν στο 3,9%. Παράλληλα, χαρακτήρισε στοιχεία επιτυχίας τη μεγάλη ζήτηση, τη σημαντικά πλεονάζουσα κάλυψη και τη διασπορά των επενδυτών.

 «Όλα τα ανωτέρω καταδεικνύουν ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά ποιοτική έκδοση. Η επιτυχής αυτή κίνηση αποδεικνύει ότι η χώρα, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, ενισχύει την αξιοπιστία της απέναντι στις διεθνείς αγορές και δημιουργεί, βήμα-βήμα, τις προϋποθέσεις για την επιστροφή της στην πλήρη κανονικότητα», δήλωσε ακόμη ο κ. Σταϊκούρας.