Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να δοθεί ένα νέο κοινωνικό μέρισμα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για προεκλογικούς λόγους, έδωσε το μέρισμα πριν τις Ευρωεκλογές του Μαΐου, αντί τον Δεκέμβριο του 2019. «Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι το ποσό του φετινού μερίσματος έχει καταβληθεί» τόνισε.

«Η οικονομική πολιτική πρέπει να ασκείται με σοβαρότητα και χωρίς συνθήματα» σχολίασε στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών.

Ωστόσο, ο υπουργός έσπευσε να τονίσει ότι η κυβέρνηση κάθε δύο μήνες φέρνει... εκπλήξεις και ερωτηθείς, για το κοινωνικό μέρισμα είπε: «Αν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια, τότε προφανώς αυτός ο δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί».

Σε ό,τι αφορά τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ο υπουργός τοποθέτησε χρονικά στον Μάιο του 2020 τις αποφάσεις για τις αλλαγές που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό.

Αναφερόμενος στις συντάξεις ο κ. Σταϊκούρας διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση αναμένει τις οριστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και θα τις σεβαστεί στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων.