Αυτό γραφόταν σε φυλλάδιο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ το 1992. Της ΔΑΠ της γενιάς μου. Με κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία. Άλλη εποχή, άλλες ανάγκες και άλλα ζητούμενα, τότε…

Όμως, εκείνο που ποτέ δεν άλλαζε - και ποτέ δεν πρέπει να αλλάξει - είναι η «ανησυχία», αλλά και η ανεξαρτησία των νεολαίων της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης. Και η διαρκής προσπάθεια της «γαλάζιας νεολαίας» να εντάξει στην δική της πρωτοπορία και το σύνολο του πολιτικού οργανισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτό ήταν, εξάλλου, το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της φιλελεύθερης νεολαίας, σε αντιδιαστολή με όλες τις υπόλοιπες πολιτικές νεολαίες: Η αυτονομία στη σκέψη και στη δράση. Και διαρκής απαίτηση για μία πολιτική που σε κάθε εποχή, θα τολμάει να ξεπερνάει την εποχή και τις συμβάσεις της οδηγώντας στο μέλλον. «Το αύριο τώρα», όπως είναι και το σύνθημα της σημερινής ΟΝΝΕΔ…

Γι’ αυτή τη νεολαία υπήρξαμε περήφανοι όσοι την υπηρετήσαμε. Και γι’ αυτή τη νεολαία θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε περήφανοι και τώρα, που πολλοί από εμάς έχουμε περάσει στην… άλλη πλευρά του λόφου.

Δεν είναι παράκληση αλλά απαίτηση, λοιπόν: Στελέχη της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ από όλη τη χώρα, μην μας χαριστείτε. Απαιτήστε από εμάς τα πολλά και τα μεγάλα. Και μην αρκεστείτε ποτέ στα λίγα και στα μικρά.

Ειδικά όταν η Νέα Δημοκρατία είναι ισχυρή και μία δική της κυβέρνηση βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας, τότε εσείς οι νέοι πρέπει να είστε ακόμα πιο αυστηροί με την κυβέρνηση και τους βουλευτές.  Και να θυμάστε ότι αυτό δεν το έχετε ανάγκη μόνο εσείς.
Το έχουμε ανάγκη και εμείς. Για να ξαναθυμηθούμε τα όνειρα και το πάθος της δικής μας νιότης. Μα πάνω απ’ όλους μας, το έχει ανάγκη ο τόπος.

Γιατί και στις μέρες μας υπάρχει απόλυτη ανάγκη για μία τολμηρή πολιτική που θα φέρει το «αύριο τώρα». Η παλινόρθωση του θλιβερού χθες, που το κράτος του λαϊκισμού επεδίωξε τα προηγούμενα χρόνια, δεν αντέχεται άλλο…

Είστε τα μέλη της πιο προοδευτικής πολιτικής νεολαίας. Και έτσι να παραμείνετε, διεκδικώντας… τα πάντα!

*Ασυμβιβαστα μπροστά ήταν τοτε το σύνθημα μας.

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης είναι βουλευτής Αχαΐας ΝΔ