Όλοι μπορούμε και οφείλουμε να μελετούμε και να αντιλαμβανόμαστε τις νέες εποχές. Κάθε νέα γενιά όμως δικαιούται να εκφράζει αυθεντικά την εποχή της, κι αυτό να γίνεται σεβαστό από όλους τους άλλους. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος της διαχρονικής πολιτικής και ιδεολογικής κυριαρχίας της ΔΑΠ ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ.

Η νεολαία μας πέτυχε διότι εξέφρασε αυθεντικά κάθε φορά την εποχή της. Μελέτησε να νέα ρεύματα. Αντιλήφθηκε τις κοινωνικές δυναμικές. Υιοθέτησε τις τεχνολογικές εξελίξεις. Πάλεψε για ένα γνήσιο πατριωτισμό που διαφοροποιείται από τον ακραίο εθνικισμό. Υπερασπίστηκε την κοινωνική δικαιοσύνη και αγωνίστηκε για τις αξίες της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η νεολαία της ΟΝΝΕΔ στα φοιτητικά αμφιθέατρα, στους κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους, στα fora της φρέσκιας γνώσης και της επιστήμης πάλεψε για τις αξίες και τα ιδανικά της πατρίδας και του πολιτισμού μας, αναδεικνύοντας νέες ιδέες, νέα πρόσωπα και νέους τρόπους. Γι’αυτό κυριαρχεί επι δεκαετίες, τόσο ιδεολογικά όσο και εκλογικά.

Αυτή η ιστορία προσφοράς κατέστησε την Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας «φυτώριο» μιας νέας γενιάς πολιτικών, επιστημόνων, επιχειρηματιών και τεχνοκρατών, που δρουν πλέον με επιτυχία σε αντίστοιχους κοινωνικούς χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είμαι βέβαιος ότι στην περίοδο που τώρα ξεκινά, η δουλειά των προηγούμενων γενεών της ΔΑΠ ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ θα αποτελέσει τη βάση, ώστε οι νεώτεροι πρωταγωνιστές, όχι μόνο να συνεχίσουν την επιτυχή ιστορική παράδοση, αλλά να ανοίξουν και νέους δρόμους για την Ελλάδα, μετατρέποντας τους κινδύνους σε ευκαιρίες. Καλή επιτυχία.

* Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είναι βουλευτή Ροδόπης - Προεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος - πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ