Η ΟΝΝΕΔ αποτελεί αναμφίβολα την πιο μεγάλη και πιο δραστήρια νεολαία της χώρας μας.Από το 1974, ημερομηνία ίδρυσης της οργάνωσής μας αποτελούσε πάντα ένα χώρο, δημοκρατικού διαλόγου, δημιουργίας, έκφρασης, συνεργασίας και δραστηριοποίησης νέων, οι οποίοι δεν ήθελαν να είναι απλά θεατές της καθημερινότητας.

Αδιάλειπτα 45 χρόνια παρουσίας, αγώνων, διεκδικήσεων,45 χρόνια ένας ζωντανός πόλος έκφρασης μέσα στην κοινωνία, ένας δημοκρατικός χώρος όπου όλοι εμείς, νέοι & νέες με κοινά πιστεύω, κοινές πεποιθήσεις και ιδεολογία πρωταγωνιστησαμε στο να αποτελεί σήμερα η ΟΝΝΕΔ, μια ανοιχτή οργάνωση ενεργών και ικανών νέων της κοινωνίας μας και όχι απλά μια διακοσμητική κομματική νεολαία.

Στο κατώφλι του 12ου συνεδρίου μας η ΟΝΝΕΔ πιο ενωμένη και πιο μαζική από ποτέ, έχει ευθύνη απέναντι σε 70000 και πλέον νέων ανθρώπων που επέλεξαν να ενταχθούν σε αυτή, να συμμετέχει ενεργά στον αγώνα για την Ελλάδα της αριστείας, των αξιών, των ευκαιριών.Στον αγώνα της κανονικότητας, του αυτονόητου και της κοινής λογικής έτσι ώστε να χτυπηθεί ο άκρατος λαϊκισμός και να πάψουν μια για πάντα οι Κασσάνδρες και οι διχαστικές φωνές.

Η ΟΝΝΕΔ του αύριο πρέπει να είναι μια οργάνωση με ισχυρή ταυτότητα που θα συνδέει το λαμπρό ιστορικό παρελθόν της με τη ζωντάνια του σύγχρονου και δυναμικού μελλοντός της .Να εμπνέει αυτοπεποίθηση και περηφάνια στα μέλη της και να γίνεται ολοένα και πιο ελκυστική στη γενιά μας.

Πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί το χώρο μέσα στον οποίο διαμορφώνονται πολιτικά νέες και νέοι με κοινές βάσεις και να έχει ως στόχο την αξιοποίηση όλων των ενεργών και ικανών νέων της κοινωνίας μας. Να καταφέρουμε να μετουσιώσουμε τις προτάσεις και τις θέσεις μας σε εφαρμόσιμες πολιτικές και τέλος να είμαστε συνεχώς δίπλα στην κοινωνία.

Η επόμενη ηγεσία της ΟΝΝΕΔ θα πρέπει να εργαστεί με προγραμματισμό, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα έτσι ώστε να ανταποκριθεί στα πολλά και απαιτητικά προβλήματα που υπάρχουν και που θα προκύψουν για τους νέους της πατρίδας μας. Γι αυτό λοιπόν πιστεύω ότι ο Παύλος Μαρινάκης, είναι αυτός που μπορεί να διασφαλίσει την ενότητα της οργάνωσής μας και να ηγηθεί του αγώνα για ένα κράτος δικαίου που θα επιβραβεύει την προσπάθεια, με επίκεντρο τους νέους οι οποίοι θα μπορούν να χτίζουν και να δημιουργούν τόσο για τους ίδιους όσο και για τις επόμενες γενιές.

* O Χρυσόστομος Τσατσούλης είναι ιδιωτικός υπάλληλος και μέλος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.