Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να φημιζόταν (και ακόμα το διαφημίζει) ότι ήταν ο μόνος πρωθυπουργός που συναντήθηκε με τις πιο ισχυρές προσωπικότητες του πλανήτη, περιλαμβανομένων και δύο πλανηταρχών (Ομπάμα και Τραμπ) και ενός πρώην πλανητάρχη (Μπιλ Κλίντον), πλην όμως ο τελευταίος αμερικανός υπουργός Εξωτερικών που επί της δικής του κυβέρνησης πέρασε από την Ελλάδα δεν έμεινε πάνω από… πέντε ώρες.

Αυτό υπενθυμίζει ο Βηματοδότης, αναφερόμενος ασφαλώς στον Τζον Κέρι, ο οποίος ήταν περαστικός από την Ελλάδα στις 4 Δεκεμβρίου 2015 και έμεινε μόνον ελάχιστες ώρες προτού αναχωρήσει για Τουρκία.

Αντιθέτως, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο έχει προγραμματίσει να παραμείνει στην Αθήνα όχι μόνο μερικές ώρες αλλά δύο ολόκληρες ημέρες και εκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει συναντήσεις με τον Νίκο Δένδια αλλά και με τον υπουργό Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Με τον πρωθυπουργό θα συναντηθεί δύο φορές. Μία φορά το Σάββατο (σε διευρυμένη σύνθεση) και μία φορά τετ-α- τετ την Κυριακή το πρωί, πίνοντας καφέ.