Με αφορμή το 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ αλλά και την πρόσφατη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές, η προσπάθεια για μαζική συμμετοχή στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη για τη νεολαία μας. Είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ σε αυτή τη γιορτή της Παράταξης μας, να ακουστούν νέες απόψεις, που θα γεμίσουν τη ‘’φαρέτρα‘’ του Πρωθυπουργού μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με νεανική ορμή αλλά και με έναν σκεπτόμενα συγκροτημένο πολιτικό λόγο. Είναι χρέος όχι μόνο της γενιάς μου αλλά και των νεότερων να αποτυπώσουν τους προβληματισμούς τους, δρώντας ως ενεργοί πολίτες.

Απόψεις και προτάσεις που ευνοούν την κοινωνική ευημερία θα πρέπει να έρθουν στο προσκήνιο. Άλλωστε η έκφραση όλων των πολιτών δεν παραχωρείται και δε διαπραγματεύεται, καθώς ιστορικά η παράταξή μας δρούσε με γνώμονα πάντα το κοινό καλό. Στόχος μας άλλωστε δεν είναι να διαχωρίζουμε τους ανθρώπους, ούτε να δημιουργούμε πλαστές συγκρούσεις μεταξύ κοινωνικών ομάδων και αυτό γιατί δεν επιδιώκουμε το ‘’ρεβανσισμό’’, αλλά την καλλιέργεια ενός σύγχρονου ’’Πολιτικού Πολιτισμού’’, που θα έχει το νέο άνθρωπο στο επίκεντρο.

Οι ακραίες λαϊκίστικες και διχαστικές φωνές δεν αποτυπώνουν το «DNA» μας και σε αυτό συνηγορεί και η ιδρυτική μας διακήρυξη από τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, όπου αναφέρει ότι η παράταξή μας θα πρέπει να εκφράζει το πραγματικό συμφέρον του ελληνικού λαού, πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς. Σε αυτό λοιπόν το δρόμο βαδίζει ο Πρωθυπουργός μας και μαζί του θα πρέπει να συνταχθούμε ως ενεργοί και σκεπτόμενοι πολίτες, μέσα από μια ανοιχτή, ελπιδοφόρα και παρεμβατική ΟΝΝΕΔ.

Μια ΟΝΝΕΔ που στο τιμόνι της αξίζει να βρίσκεται ο συνοδοιπόρος και φίλος όλα αυτά τα χρόνια Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος προέρχεται από τα «σπλάχνα» της οργάνωσής μας τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και που είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει επάξια το έργο του προκατόχου του Κώστα Δέρβου.

Με μπροστάρη λοιπόν τον Παύλο, ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για μια ΟΝΝΕΔ πρωτοπόρα και μαζική.

*Ο Φώτης Βρέκος είναι Οικονομολόγος (κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων) και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ – Υπεύθυνος Νεανικής Επιχειρηματικότητας.