Η ΟΝΝΕΔ υπήρξε ανέκαθεν η πρωτοποριακή και μαχητική έκφραση των νέων που συμμερίζονται και ασπάζονται την δημοκρατική, φιλελεύθερη και πατριωτική ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας. Από την ίδρυσή της, το 1974, μέχρι και σήμερα, έχει κρατήσει, με αποφασιστικότητα και ακάματη δράση, ζωντανό το ιδεολογικό της στίγμα, που έχει δικαιωθεί από την ιστορική πραγματικότητα και, συναισθανόμενη πλήρως τον παλμό της, έχει πείσει τη νέα γενιά για την θετική συμβολή της στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, των διεκδικήσεων και των αναζητήσεών της. Πρόσφατη έμπρακτη απόδειξη αυτής της πραγματικότητας αποτελεί το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο υιοθέτησε μεγάλο μέρος των προτάσεων της ΟΝΝΕΔ . Έτσι επιβεβαιώνεται με έργα ότι οι νέοι της Νέας Δημοκρατίας, έχουν σταθερά το βλέμμα τους προσηλωμένο στην κοινωνία, οραματιζόμενοι ένα μέλλον αντάξιο της προσφοράς και της ιστορίας της χώρας μας και ικανό να προσφέρει σε όλους τους Έλληνες την ποιότητα ζωής και την ευημερία που μας αξίζει.

Σήμερα, μετά από μια δύσκολη δεκαετία, μέσα σε βαθιά οικονομική κρίση, η οποία επηρέασε σε μεγάλο βαθμό και κυρίως τη νέα γενιά, ακόμη και στο επίπεδο των αξιών που ανέκαθεν αποτελούσαν τα θεμέλια του Ελληνισμού, ο ρόλος της νεολαίας της κυβερνώσας παράταξης είναι ακόμη πιο κομβικός. Η υπεράσπιση των φιλελεύθερων ιδεών και η διεκδίκηση ευνοϊκών και ρεαλιστικών πολιτικών για τους νέους είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαίες και επιβεβλημένες. Προς αυτή την κατεύθυνση η νεολαία της ΝΔ είναι αποφασισμένη να έχει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα, έτσι ώστε να συμβάλει και με τις δικές της δυνάμεις, στην τιτάνια προσπάθεια της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την ανασυγκρότηση της χώρας και την επιστροφή της στην ανάπτυξη και την πρόοδο.

Κατά την τελευταία δεκαετία είδαμε λαμπρά μυαλά να φεύγουν από κοντά μας, διεκδικώντας μια καλύτερη τύχη σε άλλη χώρα… Ακούσαμε ανθρώπους νέους, που σκόπευαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα μετά από τις σπουδές τους στο εξωτερικό, να προτιμούν τελικά να παραμείνουν εκεί, πιστεύοντας ότι τα προσόντα τους δεν θα αξιοποιηθούν ανάλογα στην Ελλάδα… Νοιώσαμε την απογοήτευση της συντριπτικής πλειοψηφίας των νέων μας, που έβλεπαν μια ιδεοληπτική και εκδικητική κυβέρνηση να γυρνά στο παρελθόν, προκειμένου να ικανοποιήσει τα αναχρονιστικά συμπλέγματά της, και, την ίδια, στιγμή να είναι παντελώς ανίκανη να διαμορφώσει συνθήκες που θα επέτρεπαν την αισιοδοξία και την ελπίδα για το μέλλον…

Όλα αυτά είναι γεγονότα και αποτελούν στοιχεία προς αξιολόγηση και δράση, για να πετύχουμε το πολυσυζητημένο Brain Remain. Εδώ, η ύπαρξη μιας πολιτικής νεολαίας, όπως η ΟΝΝΕΔ, που, νοιώθει τον σφυγμό των νέων μας και θέλει να είναι στην καρδιά των πολιτικών εξελίξεων και των σοβαρών αποφάσεων, που θα διαμορφώσουν το μέλλον τους, μπορεί να συνεισφέρει πολλά, με την δυναμική της συμμετοχή, τις μελετημένες προτάσεις της και την φιλοπρόοδη δράση της.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο πραγματοποιείται το 12ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, με εξαιρετικά διευρυμένη συμμετοχή συνέδρων, εκλεγμένων ως εκπροσώπων περισσότερων από 70.000 νέων. Ελπίζουμε και προσδοκούμε η συμμετοχή αυτή να είναι ουσιαστική, μαχητική και ελπιδοφόρα, αντάξια της ιστορίας της νεολαίας της ΝΔ. Μια ΟΝΝΕΔ για

όλους, που απευθύνεται προς όλους, που αγγίζει τις προσδοκίες και τις φιλοδοξίες όλων, που σκέπτεται και δρα με τον παλμό και τα όνειρα της νέας γενιάς, η οποία θέλει, επί τέλους, να ξεφύγει, από την μιζέρια, την αδράνεια και την στασιμότητα και να «πετάξει» προς το αύριο με χαμόγελο και σιγουριά για μια καλύτερη ζωή. Ατομική, κοινωνική, εθνική. Αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η ΟΝΝΕΔ. Στο σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας της χώρας που, ήδη, έχει διαμορφωθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, η Νεολαία μας έχει και χώρο και λόγο και ευθύνη. Είναι εδώ για να κερδίσει το μέλλον και να ανοίξει δρόμους για όλους τους νέους και της νέες της πατρίδας μας.

*Ο Γιώργος Κώτσηρας είναι δικηγόρος - βουλευτής Δυτικής Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία