Το ρητό και απερίφραστο αίτημά του να αρθεί η ασυλία του επανέλαβε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην ολομέλεια της Βουλής,

«Δεν χρειάζομαι κανένα βουλευτικό ή υπουργικό προνόμιο. Θα συντρίψω τους σκευωρούς, με τα όπλα που διαθέτουν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, πρώην υπουργός, κατήγγειλε ότι στήθηκε ένα «άθλιο πολιτικό-παραδικαστικό ρασπουτινικό κύκλωμα, που οργάνωσε την πολιτική και ηθική εξόντωση δέκα πολιτικών προσώπων και, μέσω της καταστροφής τους, των πολιτικών τους κομμάτων».

«Κατάδωσέ τους, μην τους φοβάσαι, δεν θα ξαναβγούν βουλευτές αυτοί, κατάδωσέ τους αλλιώς δεν θα ξαναδείς τα παιδιά σου», έλεγαν οι επίορκοι σε εκβιαζόμενο μάρτυρα, που δεν άντεξε να πει ψέματα για να μας καταστρέψει και τους αποκαλύπτει σήμερα. Δηλαδή, εκτελούνταν συμβόλαια πολιτικής, ηθικής και προσωπικής εξόντωσης με εντολές υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Γεννηματά - Βενιζέλος εγείρουν θέμα νομιμότητας με το αίτημα άρσης ασυλίας Λοβέρδου

Νωρίτερα, θέμα νομιμότητας για το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ήγειραν η Φώφη Γεννηματά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής με παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την έναρξη της συζήτησης για το αίτημα άρσης ασυλίας του κ. Λοβέρδου στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση Novartis είπε: «Η κοινοβουλευτική ομάδα είναι απόλυτα αντίθετη με το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του κ. Λοβέρδου γιατί δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο εις βάρος του και υπάρχει θέμα νομιμότητας. Αυτό πρέπει να απασχολήσει το προεδρείο και τα κόμματα».

«Η υπόθεση Novartis δεν είναι μόνο σκέλος του φαρμάκου αλλά και η πολιτική σκευωρία. Λειτούργησε και στήθηκε παραδικαστικό κύκλωμα σκοτεινό που γεννήθηκε στα σπλάχνα μέρους της Δεξιάς αλλά το ενίσχυσε, στήριξε και καρπώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να μένει αμέτοχη σε αυτές τις εξελίξεις που αποτελούν πλήγμα στους Θεσμούς και στη Δημοκρατία» τόνισε η κυρία Γεννηματά για να υπογραμμίσει: «Ολη η ΚΟ θα συμβάλει ενεργά ώστε στο πλαίσιο της προανακριτικής επιτροπής να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι αυτής της υπόθεσης.

Οι πολίτες μας παρακολουθούν και θα μας κρίνουν αυστηρά».

Στη συζήτηση για την άρση της ασυλίας που ζήτησε ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με τα όσα του αποδίδονται για την υπόθεση Novartis, παρενέβη ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελος Βενιζέλος, με άρθρο του στο διαδίκτυο.

Ο κ. Βενιζέλος εκφράζει τις ενστάσεις του, όχι επί προσωπικού, αφού αναγνωρίζει τους λόγους ευθιξίας του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής, αλλά θεωρεί ότι τίθεται ζήτημα ουσίας. Μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για «μη νόμιμο αίτημα άρσης της ασυλίας» που πρέπει να επαναδιαβιβαστεί από τη Βουλή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.