Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, με τους οποίους επικοινωνήσαν τα parapolitika.gr, η μοναδική αλλαγή, η οποία επέρχεται στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) με τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) είναι ο ορισμός των μελών του Δ.Σ. του Κέντρου από το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, οι στενοί συνεργάτες του Βασίλη Κικίλια αναφέρουν στα parapolitika.gr ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό Κέντρο, το οποίο διατηρεί σε λειτουργία εκατοντάδες πολύτιμες μονάδες για την πρόληψη, την άμεση παρέμβαση στην κρίση, την απεξάρτηση από τις ναρκωτικές ουσίες και την κοινωνική επανένταξη πρώην χρηστών ναρκωτικών.

Οι ίδιοι σημειώνουν επίσης ότι δεν επιθυμεί το υπουργείο Υγείας να παρέμβει στη λειτουργία του τρόπου λήψης αποφάσεων ούτε στην υπόσταση των μονάδων του ΚΕΘΕΑ. Η Γενική Συνέλευση του Κέντρου θα συνεδριάζει όπως συνεδριάζει μέχρι τώρα και θα αποφασίζει όπως αποφασίζει μέχρι τώρα, με το Δ.Σ. να εφαρμόζει πιστά τις αποφάσεις της Γ.Σ.

Όμως, επισημαίνουν οι στενοί συνεργάτες του Βασίλη Κικίλια, δεν είναι δίκαιο ούτε σωστό το υπουργείο Υγείας, το οποίο χορηγεί, βρέξει – χιονίσει, 25 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο στο ΚΕΘΕΑ, να μην έχει ουσιαστικό λόγο και ρόλο στο Δ.Σ. του Κέντρου. Πρόκειται για χρήματα του ελληνικού λαού και ο εκάστοτε υπουργός Υγείας είναι υπόλογος για αυτά.