Μήνυμα «απόλυτης υποστήριξης» προς την Κύπρο έστειλε από τη Λευκωσία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κάνοντας λόγο για κοινό όραμα μιας ενιαίας, ανεξάρτητης, κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς κατοχικά στρατεύματα.

«Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε μαζί»

Ο κ. Παναγιωτόπουλος μιλώντας μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 59η επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, ανέφερε ότι η αποτρεπτική δύναμη των ενόπλων δυνάμεων Ελλάδας και Κύπρου είναι πάντα ισχυρή.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Ελλάδα είναι μαζί και δίπλα στην Κύπρο και αγωνίζεται, έχοντας ως κοινό όραμα «μια ενιαία, ανεξάρτητη, κυρίαρχη Κυπριακή Δημοκρατία, ελεύθερη και υπερήφανη, χωρίς κατοχικά στρατεύματα, συντεταγμένη και υποστηριζόμενη από το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και όχι από έκνομες, παράνομες και βάρβαρες συμπεριφορές. Σε αυτό τον αγώνα είμαστε μαζί» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε:

«Από το Ορμένιο της Θράκης μέχρι τη Γαύδο του Κρητικού Πελάγους και από τους Οθωνούς του Ιονίου μέχρι την περίκλειστη πόλη, την μαρτυρική Αμμόχωστο στην Κύπρο, ένας ενιαίος άξονας προβάλει, υποστήριξης, αλληλεγγύης συμπόρευσης αδερφοσύνης».

«Προχωράμε μαζί για το κοινό μας όνειρο, για το κοινό μας όραμα» σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος ο οποίος, όπως είπε, βρίσκεται τη Λευκωσία για να αποτίσει «έναν ελάχιστο φόρο τιμής εκεί που κάποτε είχε αποδοθεί βαρύτατος φόρος αίματος».