Διάσταση απόψεων παρατηρήθηκε μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του πρώην Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Στέφανου Ξεκαλάκη, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής όσον αφορά το θέμα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, που θέτουν επίμονα στελέχη του κόμματος.

Ειδικότερα, σχετικά με το ζήτημα «ΠΑΣΟΚ ή Κίνημα Αλλαγής», ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι είναι άνευ περιεχομένου γιατί όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα «ΠΑΣΟΚ χωρίς ΚΙΝΑΛ υπάρχει ενώ ΚΙΝΑΛ χωρίς ΠΑΣΟΚ όχι». «Γι' αυτό δεν χρειάζεται παραπέρα συζήτηση», πρόσθεσε, αποφεύγοντας να πάρει θέση για την ανάγκη πραγματοποίησης συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Στον αντίποδα, στην τοποθέτησή του ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ άσκησε αυστηρή κριτική στην ηγεσία του κόμματος και ζήτησε καθαρές πολιτικές λύσεις, με τη διεξαγωγή ενός ανόθευτου συνεδρίου που θα αποτιμήσει το εκλογικό αποτέλεσμα και θα πάρει αποφάσεις για την πορεία του χώρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στέφανος Ξεκαλάκης που βρίσκεται πολύ κοντά στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον έχει στηρίξει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, είναι ένα από τα στελέχη που έχουν προτείνει στον ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής να βγει μπροστά και να διαφωνήσει ανοικτά με τη στρατηγική και τις επιλογές της ηγεσίας του κόμματος. Θεωρείται μάλιστα από τους «σκληρούς» του επιτελείου του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος τάσσεται υπέρ της σύγκρουσης από τη στασιμότητα.