Απάντηση στις καταγγελίες της Ελένης Ράικου σε βάρος της δίνει η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. Η εισαγγελική λειτουργός επισημαίνει σε δήλωση της πως τοποθετήθηκε στη θέση αυτή μετά από απόφαση του ανωτάτου δικαστικού συμβουλίου και μάλιστα δύο φορές με μεγάλη πλειοψηφία και όχι από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η κυρία Τουλουπάκη τονίζει πως οι ‘’αναληθοί’’ ισχυρισμοί της πρώην Εισαγγελέως Διαφθοράς θίγουν την τιμή και την υπόληψη του συνόλου του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας’’.
Επίσης, τονίζει πως οι καταγγελίες της κυρίας Ράικου κρίθηκαν «ανυπόστατες» από τα αρμόδια όργανα.

Η δήλωση της Ελένης Τουλουπάκη έχει ως εξής:
«Εάν όσα αναληθή βλέπουν το φως της δημοσιότητας πράγματι ειπώθηκαν δυστυχώς για άλλη μια φορά η κ. Ράικου καταφέρετε όχι μόνο εναντίον εμού θίγοντας την τιμή και την υπόληψη μου αλλά και κατά του συνόλου του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας υποστηρίζοντας οτι τοποθετήθηκα στη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς απο τον κ. Παπαγγελόπουλο για να εκτελέσω από κοινού με άλλους δικαστικούς λειτουργούς συμβόλαιο ηθικής της εξόντωσης.

Υπενθυμίζω λοιπόν οτι τοποθετήθηκα στη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς μετά την παραίτηση της και χωρίς ουδέποτε να υποβάλω σχετική αίτηση για την τοποθέτηση αυτή. Στο διορισμό μου κατέληξε δυο φορές το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο που απαρτίζεται απο 11 αρεοπαγίτες με μεγάλη πλειοψηφία. Η προσφυγή δε κατά της τοποθέτησης μου στην πρώτη εκλογή μου απερρίφθη παμψηφεί από την ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Είναι απολύτως προσβλητικές οι αναφορές της όχι μόνο για μένα αλλά κυρίως για τους ανωτάτους δικαστικούς λειτουργούς τους οποίους θεωρεί ελεγχόμενους. Εξίσου προσβλητική και η αναφορά της σε συνάδελφο δικαστικό λειτουργό. Επισημαίνω τέλος ότι από όσο γνωρίζω προηγούμενες καταγγελίες της και αιτήσεις σε βάρος εμού και των συναδέλφων μου κρίθηκαν ως ανυπόστατες από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Θλίβομαι βαθειά αν εμείς οι ίδιοι δε σεβόμαστε τις αποφάσεις των οργάνων μας και προβαίνουμε σε τόσο απαξιωτικές δηλώσεις. Επισημαίνω τέλος οτι ο λόγος μου είναι δημόσιος και με ταυτότητα κι όχι μέσω κύκλων "προνόμιο" που δε διαθέτω....»