Για την υπόθεση της Novartis, την αναθεώρηση του Συντάγματος, τις συζητήσεις με τους θεσμούς για την οικονομία και το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης υπουργών, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Για την Novartis ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι ο φάκελος της δικογραφίας βρίσκεται σε ένα παρά πολύ πρώιμο στάδιο. «Είναι βέβαιο ότι κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας θα προκύψουν και άλλα ζητήματα που ενδεχομένως να διευρύνουν το κατηγορητήριο», είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Και συνέχισε: «Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης (σ.σ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος) έχει διαπράξει αδικήματα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης. Οι μαρτυρίες δεν προέρχονται από πολιτικά πρόσωπα. Πρόκειται για εισαγγελικούς λειτουργούς εν ενεργεία που οι ίδιοι κατά δήλωση τους έχουν γίνει δέκτες αυτού του τύπου των πιέσεων από το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο».

Ωστόσο εξήγησε ότι δεν μπορεί να υπάρξει πρόταση κατηγορίας για τον προϊστάμενο του κ. Παπαγγελόπουλου. «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε πράγματι είναι αντίθετο στην λογική της απονομής της τακτικής Δικαιοσύνης να υπάρχει πρόταση κατηγορίας μόνο και μόνο στην βάση μίας συμπερασματικής λογικής ότι δεν μπορεί παρά να ήξερε ο ιεραρχικά προϊστάμενος του κ. Παπαγγελόπουλου», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.
«Ο φάκελος της δικογραφίας βρίσκεται σε ένα παρά πολύ πρώιμο στάδιο. Είναι βέβαιο ότι κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας θα προκύψουν και άλλα ζητήματα που ενδεχομένως να διευρύνουν το κατηγορητήριο».