Εκτόξευση του αριθμού μελών και συνέδρων της ΟΝΝΕΔ προέκυψε από τη διαδικασία ανάδειξης των συνέδρων για το 12ο Συνέδριό της, το οποίο θα διεξαχθεί στο Metropolitan Expo μεταξύ 4 και 6 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Ελεγκτικής Επιτροπής, στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 2.000 σύνεδροι, οι οποίοι επελέγησαν από 70.490 μέλη.

Η συμμετοχή ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες, καθώς οι αριθμοί είναι υπερδιπλάσιοι από τους αντίστοιχους του Συνεδρίου Επανίδρυσης, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η αύξηση σε γυναίκες και νέους κάτω των 22 ετών, με τα ακριβή στοιχεία να αναμένονται τις επόμενες ώρες. Δημιουργείται έτσι για τη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας μια δυναμική που θυμίζει τις εποχές της παντοδυναμίας της.

Πηγές της γαλάζιας νεολαίας αποδίδουν την επιτυχία στη δουλειά που έγινε από την οργάνωση τα προηγούμενα τρία χρόνια (υπό την προεδρία του Κώστα Δέρβου), αλλά και στην υποψηφιότητα για την προεδρία του δικηγόρου Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος πρόκειται να εκλεγεί καθώς συσπείρωσε το εσωτερικό της νεολαίας, αλλά ταυτόχρονα προσέλκυσε με την καμπάνια του το ενδιαφέρον σημαντικού αριθμού νέων που ως τώρα δεν δραστηριοποιούνταν στην ΟΝΝΕΔ.