Θέση για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τα καρφιά Τσακαλώτου κατά του Νίκου Παππά με φόντο την ΕΡΤ πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Παύλος Πολάκης. 

Συγκεκριμένα ο κ. Τσακαλώτος είχε πει μεταξύ άλλων, «θέλουμε μία δημόσια ραδιοτηλεόραση αντικειμενική και εκεί δεν τα πήγαμε καλά» και «δεν είναι να έχουμε έναν αριστερό Μπάμπη Παπαδημητρίου και έναν αριστερό Άρη Πορτοσάλτε» και αυτο είχε φέρει την αντίδραση των δημοσιογράφων, Κατερίνας Ακριβοπούλου και Σωτήρη Καψώχα.

Με το γνωστό του ύφος, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός παίρνει ευθέως το μέρος των δύο δημοσιογράφων, κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι καλλιεργεί την εσωστρέφεια και με δημοκρατικό τρόπο ζητά από τους συντρόφους τους να ...κόψουν(!) την κριτική για το ύφος της δημόσιας τηλεόρασης επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Πολάκη:

«Κοφτε το για την ΕΡΤ!!! Κάποιοι σφίγγουμε τα δόντια για να μη μιλήσουμε δημόσια ! Θα μιλήσουμε εκεί που πρεπει και θα πράξουμε αυτά που πρεπει!! ΤΕΛΟΣ .
Δε θέλω σχόλια ,που αναπαράγουν την επιθυμητή απο κάποιους κλαψουροσυζητηση εσωστρέφειας.Ο εχθρός ειναι απέναντι και καραδοκεί και ο λαός περιμένει και απαιτεί να αναμετρηθούμε με αυτόν!!!
ΥΓ Κατερινα και Σωτήρη ευχαριστούμε για αυτά που προσφέρατε και βέβαια πληρώσατε.....Η επόμενη φορά θα ειναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ .....».