Την προσωπική της άποψη για την υπόθεση Novartis κατέθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Η βουλευτής της ΝΔ μίλησε για τεράστιο φιάσκο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση, σημειώνοντας ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ως μη πολιτικό πρόσωπο πρέπει να κριθεί από την τακτική δικαιοσύνη.

«Θεωρώ ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν έχει ασυλία. Από την ώρα που δεν έχει ασυλία, τον κ. Παπαγγελόπουλο πρέπει να τον κρίνει η τακτική δικαιοσύνη και να γίνει έρευνα σε βάθος για τον ρόλο του σε αυτή την υπόθεση» τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

H ίδια εξήγησε πως όσα γίνουν θα πρέπει να είναι ακριβώς στοιχειοθετημένα και αν από την έρευνα για τον κ. Παπαγγελόπουλο προκύψουν στοιχεία που αφορούν άλλους πολιτικούς, «να το δούμε τότε σε επίπεδο πλέον εφαρμογής του νόμου».

«Το τεκμήριο αυτή τη στιγμή το έχει η δικαιοσύνη», τόνισε η κ. Μπακογιάννη, εξηγώντας το σκεπτικό της, με βάση το οποίο στην παρούσα φάση δεν θα πρέπει να συσταθεί εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Πρόσθεσε πως εάν προκύψουν στοιχεία που να αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό, τότε «βεβαίως θα έρθει ο κ. Τσίπρας, διότι κουκούλωμα αυτής της υπόθεσης δεν αντέχεται».  

«Εγώ την εικόνα του Παναγιώτη Πικραμμένου να δακρύζει στη Βουλή δεν θα την ξεχάσω ποτέ και υπάρχουν ευθύνες» συνέχισε η πρώην υπουργός.

Σχετικά με το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ εν όψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και της πρώτης του συνάντησης με τον Τούρκο πρόεδρο, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι «εμείς ξέρουμε τόσο καιρό τι λέει ο Ερντογάν, τώρα είναι επιβεβλημένο ο Ερντογάν να ακούσει τον Μητσοτάκη».

Η πρώην υπουργός ρωτήθηκε και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπενθυμίζοντας κατ' αρχάς ότι η το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην ψηφιστεί η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ. Συμπλήρωσε ότι η ίδια έκανε πάντοτε λόγο για κακή συμφωνία, χωρίς ποτέ να την χαρακτηρίσει προδοτική.

Σε άλλη ερώτηση για την επικείμενη προεδρική εκλογή -με φόντο την συνταγματική αναθεώρηση- η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι είναι απόφαση του πρωθυπουργού ποιον θα υποστηρίξει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2020, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ο κ. Παυλόπουλος είναι φίλος μου και αυτό δεν μπορώ να το αποσυνδέσω.»