Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, Γιώργου Κατσίγιαννη απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην 84η ΔΕΘ, με θέμα τις εσωτερικές διεργασίες της Κουμουνδούρου εν όψει συνδρίου.

Η ερώτηση αφορούσε τις εσωκομματικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα να ανοίξει το θέμα της ηγεσίας στο επικείμενο συνέδριο και αν θα ήθελε να υπάρξει αντίπαλη υποψηφιότητα σε αυτό. Ο Γιώργος Κατσίγιαννης επιπρόσθετα ρώτησε τον πρόεδρο του κόμματος αν προτίθεται να προτείνει την ανανέωση της θητείας του Πάνου Σκουρλέτη στη θέση του γραμματέα ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ένα τεχνικό πρόβλημα στο μικρόφωνο του δημοσιογράφου μας, στάθηκε αφορμή για να ελαφρύνει η ατμοσφαίρα. Ειδικότερα το μικρόφωνο του Γιώργου Κατσίγιαννη καθυστέρησε να τεθεί σε λειτουργία, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού άκουσε το περιεχόμενο της ερώτησης, να αποκρίνεται με χιούμορ «Κάτι ήξερε το μικρόφωνο και δεν άνοιγε».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που έχει διαγράψει αξιόλογη πορεία όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ένα κόμμα με ανοιχτές πολιτικές διαδικασίες, που δεν φιμώνεται. Δεν υπάρχει ο συγκεντρωτισμός που υπήρχε σε κόμματα αριστεράς στο παρελθόν, αλλά δεν υπάρχει και αυτή η ιδιότυπη Ομερτά που υπάρχει σε αστικά κόμματα, κόμματα της δεξιάς, όπου αυτό που ενώνει τα πολιτικά στελέχη δεν είναι η ιδεολογία και η συντροφικότητα, αλλά η προσμονή της εξουσίας», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ενώ για το ζήτημα ηγεσίας στο κόμμα της Κουμουνδούρου ο πρόεδρος του κόμματος δήλωσε: «Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν διαφορετικές απόψεις οι οποίες εκφράζονται δημόσια, ανοιχτά, με συντροφικότητα. Θέλω να σας πως ότι στην πορεία προς την ανασυγκρότηση, την πορεία προς το συνέδριο, ενός κόμματος ριζικά διαφορετικού, υπό την έννοια ότι θα είναι πιο μαζικό όταν φτάσει στο συνέδριο, τα ερωτήματα για την ηγεσία, για τον πρόεδρο, τον γραμματέα και τα στελέχη είναι ανοιχτά και θα τα αποφασίσει με δημοκρατικές διαδικασίες η βάση του κόμματος.»