Αμετανόητος και χωρίς αυτοκριτική διάθεση αναφορικά με τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ.

Aν και ρωτήθηκε αλλεπάλληλες φορές για τα λάθη που έκανε, απέφυγε να προχωρήσει σε αυτοκριτική ουσίας και πριορίστηκε να αναφέρει τα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Εμφανίστηκε, δε, αμετανόητος για ζητήματα όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία εκ νέου δήλωσε περήφανος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να αποδομήσει τις φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, εκτιμώντας ότι «οι υψηλές προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν θα γυρίσουν μπούμερανγκ», ενώ απέφυγε να κάνει ουσιαστική αυτοκριτική για τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά το 2015.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε και για την πολιτική του απέναντι στη μεσαία τάξη, υποστηρίζοντας ότι «ξεκίνησε να βλέπει ελαφρύνσεις απ΄ το Σεπτέμβριο του 2018» και πως τώρα δεν βλέπει φοροελαφρύνσεις από την παρούσα κυβέρνηση, μη θυμούμενος ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός, φορολόγησε ότι πετάει και ότι κολυμπάει,

Όσον αφορά τη ΔΕΗ,  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες του για την κατάρρευση της.

Απέρριψε την κατηγορία ότι ευθύνεται η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης για την κατάσταση της επιχείρησης και επέρριψε τις ευθύνες στην αδυναμία αποπληρωμής των τιμολογίων του ρεύματος από πολίτες. Επίσης, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε κοινωνική πολιτική και κατάφερε να μειώσει τον δανεισμό της επιχείρησης ενώ οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αυξήσει το κόστος για τα νοικοκυριά.

Τέλος, αναφορικά με τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις νικηφόρες εκλογές ανέφερε. «Εμείς το 2015 υποσχεθήκαμε να διεκδικήσουμε τον άλλο δρόμο μέχρι τέλος. Αυτό δεν ήταν ψέμα. Μπορεί, και το παραδεχθήκαμε να είχαμε σε πολλά την αυταπάτη όμως δεν διακινήσαμε μία συνειδητή πολιτική απάτη όπως έκανε ο κ. Μητσοτάκης» τόνισε χωρίς ωστόσο να διευκρινήσει εάν το σκίσιμο των μνημονίων και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ που είχε υποσχεθεί προεκλογικά είναι μερικές από τις αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτά τα δύο κομβικά σημεία άλλωστε στηρίχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να αναρριχηθεί στην εξουσία.