Υπό το βάρος των τελευταίων εξελιξεων στην υπόθεση της Novartis, που έχουν να κάνουν με την αποστολή της δικογραφίας στην Βουλή από τις έρευνες για το πως «στήθηκε» η υπόθεση Novartis, προκειμένου να ελεγχθούν τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν κατονομαστεί ως υπεύθυνοι από πολιτικούς και δικαστικούς για σκευωρία και τη διαχείριση του συνόλου των ερευνών, ο πρώην πρωθυπουργός κάνει ένα βήμα πίσω και λέει «ναι» σε πιθανή σύσταση εξεταστικης επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι στις καταθέσεις τους, τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο Ευ.Βενιζέλος αλλά και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, έχουν κατονομάσει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο ως υπεύθυνο παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη και στις έρευνες για τη Novartis, όσο και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι είχε γνώση.

Ο πρώην πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνέντευξή Τύπου που παραχωρεί στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ και ερωτηθείς εάν το κόμμα του θα συναινέσει σε πιθανή πρόταση της κυβέρνησης για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής αναφορικά με την υπόθεση Novartis, απάντησε γενικά και αόριστα: «Φωνάζει ο κλέφτης, αλλά δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης».

«Υπάρχει εισαγγελικό πόρισμα. Κανείς δεν μπορεί να μιλάει για σκευωρία» είπε ο πρώην πρωθυπουργός και προκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει εξεταστική.

Ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, τόνισε ότι πρέπει «να θυμηθούμε ότι το σκάνδαλο αφορά στην ευνοϊκή τιμολόγηση φαρμάκων της Novartis σε μία περίοδο όπου με την παρουσία της τρόικα υπήρξε δραστική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Να θυμηθούμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές σε έγγραφα του FBI , να θυμηθούμε ότι σε εσωτερικά έγγραφα της Novartis στελέχη εκόμπαζαν ότι είχαν προνoμιακή μεταχείριση για τις τιμές φαρμάκων».