Την ανάγκη το Μετρό να αποτελέσει ένα έργο που θα ενώσει και δεν θα διχάσει τους Θεσσαλονικείς επισημαίνει ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ και βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, που βλέπει ότι ανοίγει στην πόλη ένας νέος κύκλος εσωστρέφειας.

Μάλιστα, όπως σχολιάζει ο ίδιος, τα γνωστά κέντρα της αντιπολίτευσης επιχειρούν να διχάσουν τη Θεσσαλονίκη και, κάτω από αυτές τις συνθήκες, ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής να προχωρήσει σε μία ευρεία καμπάνια ενημέρωσης των Θεσσαλονικέων από όλους τους αρμόδιους φορείς που θα κινείται σε πολιτική και όχι μικροπολιτική βάση.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Καλαφάτης σημειώνει πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. αφουγκράζεται φορείς και πολίτες και είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει το Μετρό Θεσσαλονίκης μαζί με τις επεκτάσεις του Ανατολικά και Δυτικά ως ενιαίο έργο πνοής και αναπνοής που σχετίζεται με την καθημερινή λειτουργία, την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης αλλά και τον μητροπολιτικό ρόλο που αυτή καλείται να διαδραματίσει τα επόμενα χρόνια.

«Η ανάπτυξη έρχεται για όλους», καταλήγει ο κ. Καλαφάτης.