Ενώπιον των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου οι οποίοι διενεργούν την έρευνα για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis βρίσκεται αυτήν την ώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να καταθέσει για το ζήτημα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσήλθε στο κτίριο του Αρείου Πάγου προκειμένου να καταθέσει για το ζήτημα του «στησίματος» της υπόθεσης προκειμένου να στοχοποιηθούν πολιτικοί αντίπαλοι.

Ο κ. Βενιζέλος είχε υποβάλει εξαρχής, όταν έφθασε η υπόθεση στη Βουλή, μηνύσεις για την εμπλοκή του ονόματός του και είχε αντιδράσει έντονα καταγγέλλοντας επιχείρηση σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν από τους πρώτους που η υπόθεση του αρχειοθετήθηκε διότι δεν προέκυψε τίποτα.

Μετά την κατάθεση του Ε.Βενιζέλου, έχει κληθεί να καταθέσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος είχε εποπτεύσει τις έρευνες για τη Novartis και έχει προβεί σε καταγγελίες για πολιτικές παρεμβάσεις και για λανθασμένους δικαστικούς χειρισμούς.

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο παρελθόν για την συγκεκριμένη υπόθεση, την είχε χαρακτηρίσει ως «την πιο μεγάλη και κακοφτιαγμένη πολιτική σκευωρία των τελευταίων δεκαετιών».

«Το σκάνδαλο Novartis είχα πει εξαρχής ότι είναι αντίστροφο. Αφορά αυτούς που οργάνωσαν τη σκευωρία. Την πιο μεγάλη και την πιο κακοφτιαγμένη πολιτική σκευωρία των τελευταίων δεκαετιών.

Αυτό το αντίστροφο σκάνδαλο είναι ογκώδες και αυταπόδεικτο. Αποτελεί προσβολή του πολιτεύματος και ως εκ τούτου δεν έχουμε δικαίωμα να το υποβαθμίσουμε ή να το λησμονήσουμε. Δεν αφορά όσους θίχτηκαν προσωπικά αλλά τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου» είχε πει.