Βορίδης: Άμεσες οι κινήσεις μας για να βγει η παραγωγή αυγού από την κρίση
thumbnail_avgoparagogoi_foto
Πολιτική

Βορίδης: Άμεσες οι κινήσεις μας για να βγει η παραγωγή αυγού από την κρίση

Συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων με μέλη της ΕΑΕ

Τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης Αυγοπαραγωγών Ελλάδος (ΕΑΕ) δέχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Στη διάρκεια της συνάντησής τους οι εκπρόσωποι της ΕΑΕ αναφέρθηκαν στο σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τον συγκεκριμένο κλάδο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό της καταπολέμησης των παρανόμων ελληνοποιήσεων αλλά και στην αναγκαιότητα της άμεσης λειτουργίας του συστήματος «Άρτεμις» (σ.σ.: σύστημα καταγραφής ισοζυγίων παραγωγής και πώλησης αυγών ώστε να ελέγχονται τα μεγέθη του παραγόμενου – διακινούμενου προϊόντος) και για την αυγοπαραγωγή. Παράλληλα ενημέρωσαν τον κ. Βορίδη για την πρόθεσή τους να ιδρύσουν Διεπαγγελματική Οργάνωση Αυγού.

Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα ελέγξει τους λόγους για τους οποίους δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί το σύστημα «Άρτεμις» και συζήτησε τις δυνατότητες να υπάρξουν ουσιαστικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση των παρανόμων ελληνοποιήσεων ενώ υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των επιχειρηματιών αλλά παράλληλα θα είναι αυστηρή με όσους διαπράττουν αδικήματα στο πλαίσιο της επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους.

Πρόσθεσε δε ότι η πρόθεση των αυγοπαραγωγών για τη δημιουργία Διεπαγγελματικής Οργάνωσης κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση τονίζοντας ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθούν τα νομοθετικά εφόδια σε όλους τους κλάδους επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα για να υλοποιήσουν αντίστοιχες κινήσεις για όλα τα προϊόντα.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα