Tην παρουσία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

«Αυτό το οποίο είναι διαφορετικό είναι το ότι είδαμε ένα άλλο προφίλ ανθρώπου να είναι πρωθυπουργός και μάλιστα δεν ήταν ούτε καν στο στυλ των πρωθυπουργών που έχουν προέλθει κατά καιρούς από την ίδια την παράταξη στην οποία βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης. H λέξη που θα έμπαινε ομπρέλα πάνω από όλο αυτό ήταν η λέξη αυτοπεποίθηση, εξάλλου τη χρησιμοποίησε πολλές φορές και ο ίδιος και για τη χώρα και για την οικονομία και για το μέλλον αλλά κυρίως αυτό έβγαινε από μια εσωτερική πηγή δική του γιατί ο ίδιος αισθάνεται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και άρα προβάλει τη δική του αυτοπεποίθηση πλέον και στο τι μπορεί να γίνει σε αυτή τη χώρα.»

Ο κ. Μαύρος υπενθύμισε αυτό που είχε πει και πριν τις εκλογές του Ιουλίου, ότι ο κ. Μητσοτάκης, αν εκλεγεί, θα είναι καλύτερος πρωθυπουργός από ό,τι ήταν αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 

Και το ανέλυσε: «Διότι ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να έχει και βαριά στοιχεία γοητείας, τουλάχιστον γοητείας έτσι όπως την είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια γιατί τώρα αρχίζει και δημιουργείται μια άλλη γοητεία. Του κ. Μητσοτάκη δεν είναι το ισχυρό του σημείο η γοητεία με παλαιοκομματικούς τρόπους, έχει σπουδάσει και έχει κάνει στη ζωή του management, διοίκηση. Αυτό σπούδασε στο Χάρβαρντ, αυτό έκανε στις όποιες δουλειές πέρασε, το έδειξε και στην προετοιμασία που είχε κάνει όλα αυτά τα χρόνια, διότι με το που μπήκε το κλειδί στην πόρτα της κυβέρνησης άρχισε να γίνονται πράγματα την επόμενη μέρα άρα είχε προετοιμασμένο το 'exelάκι διακυβέρνησης της χώρας΄και αυτό είναι που δημιουργεί και στον κόσμο γύρω μας μια ασυνήθιστη εικόνα για πρωθυπουργούς, οι οποίοι συνήθως στη ΔΕΘ πάνε πάνω με 'θα', πάμε με στοιχεία γοητείας. Τώρα δεν είχαμε γοητεία είχαμε ξερά κουκιά, 1+1 κάνουν 2 το οποίο έχει τη δική του δυναμική.»

Ο κ. Μαύρος υπογράμμισε και αυτό που έχει αλλάξει πλέον στην κοινωνία, λέγοντας ότι μέχρι και τον Ιούνιο του 2017 αυτό που είχε στο μυαλό του ο πολίτης ήταν πως ήθελε αντισυστημική-παραβατική ανθρωποκεντρικότητα.

«Δηλαδή πριν του μιλήσεις για οτιδήποτε πας να του προσφέρεις, ήθελε κάποιος να λεει 'θα σπάσω αυτό και αυτό, θα το καταστρέψω για να σου αποδείξω ότι αυτό που σου φέρνω είναι καινούργιο'. Από το 2017 και μετά ο Έλληνας ένιωσε πως πιάσαμε τον πάτο του βαρελιού, δεν υπάρχει παρακάτω, μόνο προς τα πάνω μπορούμε να πάμε ή στο ίδιο επίπεδο ή αργά να ανεβαίνουμε, άρα μπαίνουμε σε μια νέα κανονικότητα. Στη νέα αυτή κανονικότητα δεν του αρέσουν τα σπασίματα. Σήμερα έχει μετατραπεί σε καινοτομική ανθρωποκεντρικότητα. Δηλαδή πάλι θέλουν το στοιχείο της ανατροπής, αλλά με πολιτικώς ορθό τρόπο που είναι η καινοτομία. Η στάση του του κ. Μητσοτάκη αλλά και ο πολιτικός του λόγος ως περιεχόμενο, μη ξεχνάτε ότι έδωσε υπερεξουσίες και δημιούργησε ένα υπερυπουργείο στο πρόσωπο του κ. Πιερρακάκη που είναι η ψηφιοποίηση της χώρας. Στην ουσία στο μυαλό του, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να κάνει ψηφιακή επανίδρυση του Κράτους.»

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μαύρος είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι εύκολα παιδιά στο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο Τσίπρας είναι εύκολο παιδάκι που σημαίνει ότι αυτό που αναφέρουν όλοι ότι είναι μια εσωστρέφεια δεν είναι εσωστρέφεια. Δεν τρώγονται δηλαδή μεταξύ τους, αυτή τη στιγμή απλά ετοιμάζουν τη στρατηγική της μετάβασης από έναν αριστεροφέρνον κατασκεύασμα σε ένα πιο κεντροαριστερό πράγμα».

Ερωτηθείς ποιο εκτιμά ότι θα είναι το απώτερο χρονικό όριο δράσης της κυβέρνησης, ώστε να μην αντιστραφεί το κλίμα, απάντησε ότι μέσα στους 6 μήνες με 1 χρόνο πρέπει να έχουν γίνει πράγματα, δεν μπορεί να περιμένει ο Έλληνας.

«Ο ψηφοφόρος δεν ψήφισε την λέξη 'ανάπτυξη' του κ. Μητσοτάκη, ψήφισε τη λέξη 'ισχυρή'. Πίσω από τη λέξη 'ισχυρή' υποσυνείδητα οι Έλληνες έχουν στο μυαλό τους τη λογική, όχι θέσεις εργασίας πια αλλά καλές θέσεις εργασίας. Αν ο κόσμος δεν δει τα παιδιά του να μπορούν να προσλαμβάνονται σε καλές θέσεις εργασίας δεν θα την εισπράξει την ανάπτυξη και ας έχουμε μηδέν ανεργία.»